Održan bokserski spektakl na mitrovačkom Žitnom trgu

0
658

Proteklog vikenda, u areni mitrovačkog Žitnog trga, održano je revijalno kolo boks lige Vojvodine koje je organizovao Bokserski klub „Srem“ uz podršku Grada Sremska Mitrovica. Okupio se veliki broj takmičara, 60 boksera se pogledalo oči u oči, ukrstilo rukavice i priredilo bokserski spektakl, kakav Mitrovčani dugo nisu imali priliku da vide, posebno ne pod vedrim nebom.

Ovaj svojevrstan sportski spektakl održan je dve godine od kako je Bokserski klub „Srem“, preseljen u nove trening prostorije. Od tada klub aktivno radi na popularizaciji ove plemenite veštine i razbijanju predrasuda o boksu kao agresivnom sportu. Bokseri su na više načina dokazivali da je boks sport za sve – za decu, mlade, kao i za pripadnice lepšeg pola.

Po rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, prošle godine je organizovana i bokserska revija u Hali „Pinki“ upravo pod nazivom „Boks za sve“, a ispunjenje misije potvrđuje i činjenica da su od 50 članova kluba čak 10 devojčice. Samardžić je pozvao mitrovačku omladinu da počnu da se bave ovim sportom, korisnim za razvoj kondicije, brzine, izdržljivosti, ali i mentalne snage, dodajući da je za bavljenje boksom dovoljan par dobrih rukavica, trener i dobra volja.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here