Održan festival „Sirmium Dance Now“

0
638

Plesni festival „Sirmium Dance Now“ koji se tradicionalno održava u Poslovno-sportskom centru ,,Pinki“ i ove godine je na oduševljenje publike okupio veliki broj plesača iz regiona.

Najbrojniji učesnici su bili iz Beograda iz Plesnog Studia ,, Mystique“ koji su svojim atraktivnim nastupom zasluženo odneli najveći pehar sa takmičenja i nagrađeni su specijalnim nagradama za San Remo 2024. godine. Veliki napredak plesača iz Surčina ,,M plus“ je bio za svaku pohvalu. Studio ,,Impuls“ iz Novog Sada je blistao na terenu, a Plesna Akademija ,,Vicotry“ unela je novu plesnu energiju na teren.

Plesni studio ,,Maestro“ iz Temerina sjajno osmišljenom scenom i dobro uvežbanim plesačima je pokupio sve simpatije publike, a za ostalima ne zaostaju ni Baletski studio ,,Allegro“ iz Smedereva, šabačke mažoretkinje, Studio ,,Olena “ Bijeljina, ,,Alex flash Dance“ Sremska Mitrovica i naravno domaćin festivala Studio modernog i klasičnog baleta ,,Olena“ koji sa ukupno 28 prikazanih koreografija zauzeo 22  prva mesta, 4 druga mesta, jedno treće i jedno četvrto mesto.

Najatraktivniji nastup imala je koreografija ,,Iron“ ,,Impuls“ Dance studia i nagrađeni su specijalnom nagradom besplatna kotizacija za Beč, a najbolji solista Dasović Tijana iz Novog Sada.

Stručni žiri u sastavu Snežana Andrejević Novi Sad, Tatjana Čaparević Beograd, Jelena Kovačev Zrenjanin, Jasenka Batić Ranac Zenica imao je težak zadatak ,dok je obradu podataka radio Pavle Pejak, voditelj programa Maja Veljković, direktor festivala Aleksandar Milin, domaćin Olena Svetlana Rimac.

Ulaz je bio humanitarnog karaktera i ukupno je sakupljeno 58000 dinara koje će biti uplaćeno na žiro račun male Milice.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here