Održan maskenbal „U bajci stanujem”

0
492

Maskenbal „U bajci stanujem” za osnovce i predškolce, već tradicionalno, po šesnaesti put, održan je u organizaciji mitrovačke Biblioteke „Gligorije Vozarović”.

Maskenbal ili maskarada „U bajci stanujem” ove godine bio je pravi karneval pod maskama, praćen muzikom, priređen povodom veselog početka školske godine. Maskirana deca, iz svih mitrovačkih osnovnih škola i predškolskih ustanova prodefilovali su gradskim ulicama, do Žitnog trga, gde je priređen prigodan program.

Učesnici karnevala za ovu priliku obukli su razne kostime, a mnogi od njih su prekrili i lice, maskama ili šminkom.

 “Došle su sve mitrovačke škole, predškolske ustanove tj. vrtići i privatni i državni. Maske su sjajne, vreme nas je poslužilo. Nagrade su, kao i svake godine knjige i isključivo samo knjige, a sve ostalo je igra, zabava i uživanje. Maskenbal je posvećen početku školske godine, biblioteka na ovaj način proslavlja početak školske godine.”- rekla je Mirjana Delić, pomoćnik direktora Biblioteke „Gligorije Vozarović”.

Maskenbal je realizovan pod pokroviteljstvom Grada Sremske Mitrovice. Tehnički su ga podržali centar za kulturu ,,Sirmijumart” i Pozorište ,,Dobrica Milutinović”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here