Održan sastanak rumske opštine i predstavnika borkovačkih vikendaša: DA LI JE MOGUĆ KOMPROMIS?

1
3286

Nakon što je, tokom druge polovine aprila, predsednica rumske opštine Aleksandra Ćirić najavila rušenje stotinak vikendica oko jezera Borkovac i dala rok od 30 dana da vikendaši sami sklone svoje objekte, vlasnici vikendica su se udružili i zatražili od opštinske uprave da se zajednički dođe do rešenja u obostranu korist.

Predstavnik vikendaša, Branislav Pandurević, tim povodom, posetio je opštinske organe i njega je primila zamenica predsednice opštine Ruma Biljana Popović Jovanović. Kako je zamenica izjavila, zvaničan stav lokalne samouprave je da se vikendice ruše i pristupi uređenju prostora oko jezera na kojem bi se izradile trim staze, dečija igrališta, uredila obala i ostalo, u skladu sa ekološkim standardima, o čemu smo pisali u članku „Opština Ruma najavljuje rušenje vikendica oko jezera Borkovac„.

Po njenim rečima, sporno zemljište Zemljoradničke zadruge “Fruška gora” koja je u stečaju, na kojem se nalazi većina vikendica,  u toku je preimenovanja i njega će preuzeti Direkcija za zemljište Srbije, što je preduslov da Opština Ruma može pristupiti uređenju.

Predlozi vlasnika vikendica koje je, u njihovo ime, izneo Pandurević su da se sklone one vikendice koje su u samoj zoni priobalja, odnosno da se one povuku gore, dalje od obalske linije. Zatim, predlog je i da se, nadalje, u skladu sa urbanističkim planovima, plaća zakup zemljišta opštini od čega bi i lokalni budžet mogao imati koristi na prihodnoj strani, kao i da se prostor koje zauzimaju vikendice urbanistički dotera u skladu sa zamislima nadležne ustanove unutar organa lokalne samouprave.

Kako je izjavio Pandurević, potpredsednica Biljana Popović Jovanović je obećala da će opštinska uprava sagledati sve pravne mogućnosti ovih predloga.

Zahvaljujemo se opštini što je primljena naša delegacija, čime je pokazana volja za dijalogom i iznalaženjem rešenja u korist svih zainteresovanih strana.”- zaključio je Pandurević u razgovoru za naš portal.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Milivojević)

1 COMMENT

  1. O kućama izgrađenim na samoj obali Save ispod naselja 29 Novembar opštinska uprava Sr.Mitrovice mudro ćuti-pravi se mrtva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here