Održana 27. Šidska kobasicijada

0
1523

Zahvaljujući 27. Šidskoj kobasicijadi, održanoj proteklog vikenda, Šid je zadržao titulu gastronomske prestonice Srema. Gurmani i ljubitelji autentičnih ukusa imali su priliku da uživaju u svemu što je Šidska kobasicijada mogla da ponudi – od suhomesnatih proizvoda, sireva, vina, rakije, poslastica, dobre tamburaške muzike i dobrog druženja.

Ovogodišnju Šidsku kobasicijadu otvorio je predsednik opštine Šid, Zoran Semenović i pozdravio više od šezdeset izlagača, takmičare i sve posetioce. Šidska kobasicijada tradicionalno se organizuje pod pokroviteljstvom opštine Šid i udruženja “Šidska kobasicijada”, u saradnji sa Turističkom organizacijom Šid kao manifestacija koja čuva dobre ukuse, ali i tradiciju koja se vezuje za sremski svinjokolj.

Na samom kraju ove gurmanske avanture, došao je red na proglašenje pobednika. Apsolutni pobednik u kategoriji najbolje suve, fermentisane kobasice i apsolutni pobednik 27. Šidske kobasicijade je Branislav Čobanović iz Šida.

Pored svega, kakva bi to Kobasicijada bila da, u okviru nje, nije organizovano takmičenje u brzom jedenju kobasica. Pobednik je ponovo bio Boban Đurđević, već nadaleko poznati šampion u ovoj disciplini.

Boban je pojeo tri kobasice za samo dva minuta i 50 sekundi, a onda je usledila neopisiva radost. Podigao je svoje masne ruke, publika mu je skandirala, a onda je uzeo i zasluženi pehar.

Pobeđujem već treći, četvrti, šesti put!„, malo se zbunio Boban dajući izjavu za javnost i prisutne novinare, a onda je i poentirao:

Jeste malo ljuta, jeste bila malo veća, ali dobra je. Dokle mogu da gutam, šta da radim. Nisam jeo tri dana!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here