Održana edukativna radionica „Čepom do osmeha“

0
395

Udruženje „Čepom do osmeha“ – Sremska Mitrovica održalo je Ekološko – edukativnu radionicu i druženje u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici.

„Znatiželja, interesantna pitanja i iskrena rešenost učenika da budu naša podrška i pomoćnici u sakupljanju čepova uvek nas iznova motivišu i potvrđuju da radimo dobru i humanu stvar! Neizostavan deo radionice bilo je i slaganje mozaika od plastičnih čepova. Hvala vam što smo zajedno deo dečijih osmeha!“- kažu u udruženju „Čepom do osmeha“.

Radionica je podržana od strane Gradske Uprave za kulturu grada Sremska Mitrovica.

Udruženje „Čepom do osmeha-Sremska Mitrovica“ bavi se sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. U sklopu aktivnosti udruženja je i održavanje radionica za najmlađe sugrađane o pitanjima zaštite životne sredine, inkluziji, humanosti i toleranciji prema osobama sa invaliditetom. Kroz ove radionice mališani upoznaju i drugare kojima su do sada zajedničkim snagama, prikupljanjem plastičnih čepova, pomogli, upoznaju ih sa osnovnim ekološkim pojmovima, principima zelene kupovine i kako pojedinac svojim izborima i svakodnevnim ponašanjem direktno utiče na ekosistem, a ima mogućnost i da ga unapredi.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here