Održana manifestacija Crvenog krsta o bezbednosti na vodi

0
314

Sremskomitrovačka organizacija Crvenog krsta, organizovala je, povodom Međunarodnog dana bezbednosti, manifestaciju pod nazivom „Bezbednost na vodi” sa ciljem da podseti građane na važnost i značaj poštovanja pravila na kupalištima.

Manifestacija je održana na platou centralnog gradskog trga, u prisustvu gradonačelnice Svetlane Milovanović i predstavnika različitih institucija, saradnika, partnera i prijatelja Crvenog krsta. Na Trgu su predstavljeni raspoloživi kapaciteti svih subjekata u našem gradu za odgovor na vanredne situacije.

Povod ove akcije jeste da se danas prisutnima prezentuju kapaciteti svih aktera i subjekata u našem gradu za odgovor na vanredne situacije, takođe i da se ukaže na potrebu upućivanja i skretanja pažnje najmlađima prvenstveno za bezbedno ponašanje na kupalištima kako otvorenim tako i zatvorenim.”- rekla je Tatjana Jovančević, sekretar Crvenog krsta.

Spasioci na vodi iz Sremske Mitrovice, Subotice, Beograda, Brusa, Aleksandrovca i Crvenog krsta Vojvodine, kao i iz Odeljenja za vanredne situacije Sremska Mitrovica, prisutnima su predstavili raspoložive kapacitete za delovanje u vanrednim situacijama, kao i za obezbeđivanje kupališta tokom sezone na otvorenim i zatvorenim kupalištima. Realizovane su i edukativne radionice sa decom o tome na šta treba da obrate pažnju kada borave na kupalištima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here