Održana obuka učenika za bezbednu vožnju bicikla

0
588

Agencija za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica i Savez za bezbednost saobraćaja Sremska Mitrovica, u Osnovnoj školi “Jovan Popović“ održali su teorijsku i praktičnu obuku – trening „Bezbedna vožnja biciklom“, sa akcentom na bezbedno učešće učenika u saobraćaju.

Kroz trening učenici su dobili savete kako da bezbedno koriste bicikl, električni bicicikl i električni trotinet u saobraćaju. Nakon teorijske obuke, instruktori su sa učenicima u školskom dvorištu sproveli i praktičnu obuku na poligonu.

Savez za bezbednost saobraćaja Sremska Mitrovica je najavio tom prilikom da će u narednim mesecima obezbediti (kupiti) poligon koji će biti vlasništvo Grada, kako bi na taj način edukovali naše najmlađe sugrađane predškolskog i osnovnoškolskog uzrata za bezbedno korišćenje bicikla, električnog bicikla i električnog trotineta. Akcenat obuke je naravno bezbednost u saobraćaju najmlađih sugrađana, ali i stvaranje navike za očuvanje životne sredine.

Grad, Agencija za bezbednost saobraćaja i Savez za bezbednost saobraćaja polaznicima ove obuke obezbedio je praktične poklone u vidu ranca, flašice za vodu i trepćućeg svetla za bicikl.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here