Održana promocija zbirke pesama „Kroz trepavice sipam tugu“

0
979

U četvrtak, 30. marta, u Biblioteci “ Gligorije Vozarović“ održana promocija zbirke pesama “ Kroz trepavice sipam tugu“ autorke Slađane Milenković.

„Poezija Slađane Milenković pruža čitaocima istančanih afiniteta i osobenih estetskih ukusa mogućnost različite recepcije i sopstvene spoznaje sveta, emotivni doživljaj u kojem prepoznaju i identifikuju predstave o životu koje su u sebi odavno tajili, ili, samo slutili i predosećali.To je trenutak spoznaje kada se ljudski život oseti kao gorki treptaj, u odnosu na večnost koja se ne može ni sagledati ni doživeti, a kamoli definisati ili smestiti u okvire kratkovekog fizičkog trajanja. Svesna neprikosnovene realnosti, pesnikinja pokušava da razgrne debele zastore prošlosti, da pronikne u dušu malog čoveka i da razmota klupko njegovih egzistencijalnih problema u treptajima refleksivne psihičke rezonance,u iskušenjima neprikosnovenih zakonitosti prirode, i osobene empatije svesti i podsvesti koje ga pokoravaju i usmeravaju imaginarne prostore poetskog sadržaja“- navodi u recenziji Prof. dr Miomir Milinković.

U programu su učestvovali: Nedeljko Terzić,Mirjana Marković, Slađana Milenković, Dušanka Anojčić, Zorica Miščević, Jelena Janković, Hajrudin Durmanović, Moravka Todić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here