OSTALI SMO BEZ NAŠEG OKA, NAŠEG DALIBORA! Otac poginulog radnika u šoku

1
10076

Dalibor Krčelić (24) iz Sremske Mitrovice, radnik kompanije „Metalfer“ iz tog grada preminuo je od teških povreda zadobijenih na radnom mestu, kada ga je viljuškar prignječio uz vagon pun starog gvožđa!

Strašna nesreća desila se u utorak ujutro posle osam sati, kada je Dalibor radivši na istovaru vagona sa sirovinama za topionicu i valjaonicu, na parcelama stare mitrovačke Šećerane, zadobio teške povrede opasne po život! Iz još neutvrđenih razloga, kako nezvanično saznajemo, viljuškar je nesrećnog mladića prignječio uz vagon nanevši mu povrede stomaka, karlice i nogu.

Mladić je u teškom stanju odmah transportovan do Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, gde je nakon ukazivanja prve pomoći, hitno prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije u Beograd, gde je sinoć posle 18 sati preminuo.

– U utorak su mi iz kompanije ujutro javili da je moj sin jedinac Dalibor sa teškim povredama prevežen u mitrovačku bolnicu! Onako u šoku sam otrčao do bolnice da ga vidim, ali mi nisu dali. Rekli su mi da mu je život ugrožen i da ga moraju hitno prebaciti za Beograd. Strašno, šta da vam kažem, ostali smo bez oka našeg, našeg Dalibora. Žena mi je u traumi od utorka, ne zna za sebe,- plačući priča Rudolf Krčelić, otac preminulog mladića.

Dalibor je za koji dan trebalo da proslavi svoj 25 rođendan, već neko vreme živeo je sa devojkom u privatnom stanu, planirali su venčanje i svadbu, priča za Informer očajni otac.

– Umesto da ga ženimo, mi ga sahranjujemo, …, teško mi je i da pričam o ovome. Juče su iz kompanije kod nas bili, izjavili saučešće, ponudili svu pomoć oko sahrane, ne vredi, nikakve pare neće nam vratiti naše čedo! Samo da ga vidim još jednom, poslednji put.- plače otac.

Pred kućom žalosti u Ulici Đure Daničića 31 okupljaju se komšije, prijatelji, rodbina da roditeljima u teškim momentima pruže utehu, izjave saučešće.

– Bili smo najbolji drugovi od malih nogu. Otišao je dobar čovek, lafčina, uvek spreman svakom da pomogne. Vredan, nije se libio nijednog posla, radio je i sezonske poslove, moleraj, zajedno smo radili neko vreme u Bošu, pa je Dalibor u novembru prešao ovde. Radio je pod ugovorom na određeno vreme. Nije mu se dalo da uživa, da se skući, pa posle sve po redu, da se veselimo, oženimo, rađamo decu.- izvinite, mnogo mi je teško, još ne mogu da verujem da ga nema, vidno potresen priča Daliborov najbolji drug Branislav Mačvanski.

Kako je tačno do stravične nesreće došlo i ko je za nju odgovoran još uvek je nepoznato, pošto Inspekcija rada Sremskog okruga i druge inspekcije još uvek rade na terenu istražujući sve okolnosti.

Prilikom obavljanja radnog zadatka, fotografisanja i pravljenja TV priloga na mestu nesreće, novinarske ekipe naišle su na određene probleme, fotografisane su i zabeležene su im registarske oznake automobila od strane radnika obezbeđenja, ali i nepoznatih lica u okolini stare Šećerane, kao i kompanije mada je fotografisanje i snimanje vršeno sa javne površine.

Povodom ovog tragičnog slučaja oglasila se i kompanija Metalfer saopštenjem koje prenosimo u celini:

U okviru redovnih proizvodnih operacija kompanije „Metalfer“ u Sremskoj Mitrovici, u utorak, 28. marta, došlo je do nesreće prilikom koje je teško povređen radnik D.K. koji je prevezen u bolnicu, gde je nažalost, podlegao povredama. Nesreća se dogodila prilikom istovara i čišćenja vagona, na koloseku koji se nalazi van proizvodnog pogona kompanije.

Izražavamo iskreno žaljenje zbog tragedije koja se dogodila. Duboko saosećamo sa bolom porodice preminulog kolege i pružićemo svu pomoć. Kompanija je odmah preduzela mere kako bismo utvrdili sve okolnosti koje su dovele do nesreće, budući da imamo jasne procedure zaštite na radu. Na raspolaganju smo nadležnim državnim organima i saopštićemo detaljne informacije nakon što istraga bude okončana i sve činjenice utvrđene, saopštila je Jelena Zakonović, izvršni direktor kompanije.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Narcisa Božić)

1 COMMENT

  1. Oduzeti licence svim firmama za obezbedjenje na teritoriji Srbije i raspustiti tu bagru, kad dodje do smene vlasti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here