Održana smotra folklora u Bosutu: PESMOM I IGROM U SUSRET JESENI!

0
2355

Proteklog vikenda, u selu Bosut organizovana je četvrta po redu manifestacija pod nazivom “Pesmom i igrom u susret jeseni”.

Tom prilikom, domaćini, Kulturno umetničko društvo “Bosut” ugostilo je više folklornih ansambala, i to: KUD „Mladost“ iz Bačinaca, KUD „Dukat“ iz Beograda, SKUD Ražljevo, Kulturni centar Kuzmin, KUD Velino selo, Kulturni centar Martinci, KUD “Slavko Gajin” iz Vojke, SKUD “Branko Radičević” iz Erdevika i Folklorni ansambl “Branko Radičević” iz Sremske Mitrovice.

KUD BOSUT, jedni od ucesnika Decijeg dana.

Gepostet von Dragan Bozic am Samstag, 7. September 2019

Iako je bilo najavljeno da će se, nakon dolaska učesnika, održati defile svih ansambala kroz glavnu bosutsku ulicu, obilna kiša i nevreme je to sprečilo.

Ipak, glavni program, oličen u spletu narodnih kola i igara, nesmetano se odvijao u velikoj sali Doma kulture u Bosutu. Program je trajao više od dva sata, na opšte zadovoljstvo meštana i prisutnih gostiju.

Kud Bosut.

Gepostet von Dragan Bozic am Samstag, 7. September 2019

Svoje zadovoljstvo organizacijom i prikazanim igrama nije krio ni Slavko Brodalić, predsednik KUD “Bosut”, inače domaćina i organizatora manifestacije.

Naše folklorno društvo postoji nekoliko godina, a ova manifestacija odraz je težnji omladine iz sela da se folklorna tradicija održi i sačuva i na ovim prostorima. Negujemo mnoštvo igara iz Srema i Mačve, a do sada imali smo dosta zapaženih nastupa kako kao domaćini tako i na mnogobrojnim gostovanjima. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi Sremske Mitrovice, opremljeni smo i novim narodnim nošnjama koje ćemo predstaviti u narednom periodu publici.”- kaže Brodalić, dodajući:

Društvo je nastalo kao proizvod ideje meštana da približe interesantne manifestacije svojim meštanima, kako bi  selo na taj način oživelo i okupilo mlade, u čemo smo, bar do sada, uspeli.

Gepostet von Dragan Bozic am Samstag, 7. September 2019

Manifestacija “Pesmom i igrom u susret jeseni” završena je u večernjim satima, nakon čega su gosti, u najboljoj tradiciji, počašćeni sremačkom večerom i veselom muzikom uz koju se, a kako drugačije, opet zaigralo kolo.

KUD BOSUT, jedni od ucesnika Decijeg dana.

Gepostet von Dragan Bozic am Samstag, 7. September 2019

(tekst: M. Milivojević / snimci: D. Božić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here