Održano auto-kros takmičenje za „Veliku nagradu Srema“

0
640

U Šašincima, na „Autocross areni”, održano je prvenstvo Sportske automobilske auto – kros asocijacije Srbije „Nagrada Srema 2023”. Pokrovitelji takmičenja su bili Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a organizator „Asu Syrmien racing”.

„Ove godine imamo 43 učesnika u 6 klasa plus sedma super klasa slika, takmičari su iz Srbije i Slovenije. Automobilizam je jako skup sport, zato imamo sponzore. Prezadovoljan sam organizacijom i samim takmičenjem. ”- rekao je direktor ovog takmičenja Dragoslav Petrović.

Na stazi i oko nje bilo je evidentno prisustvo velikog broja vozača i publike. Autokros staze su kružne, zemljane staze, dužine do 2 km koje zahtevaju od vozila da bude dobro upravljivo, a od vozača da poseduje znatno umeće za vožnju na promenljivom terenu. Trenutno u Srbiji postoje 3 licencirane staze za autokros i to su: Autokros arena Srpski Miletić, Somborska arena i Autokros arena Srem u Šašincima.

„Sremska Mitrovica je definitivno grad sporta, a to se jasno ogleda i u organizaciji ove sportske manifestacije. Auto kros je bio u fokusu ovogodišnjeg prvenstva, donoseći uzbuđenje i brzinu. Mi smo i prošle godine bili pokrovitelji i ove godine, urađena je adaptacija i rekonstrukcija staze, bila je 620, a danas iznosi 770 metara. Bezbednost takmičara i gledalaca svake godine je na sve višem i višem nivou,” rekao je Vasilj Ševo, gradski načelnik za sport i kulturu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here