„Olimpijadom za tate“ obeležen Dan planete Zemlje

0
239

Predškolska ustanova “Stonogica” obeležila je Dan planete Zemlje, tradicionalnom dvanaestom “Olimpijadom za tate”, koja se održala na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici. Ovu manifestaciju ispratila je i gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, a podržao ju je i Vedran Samac, prijatelj ove inicijative od njenih početaka.

„Naša želja je da uključimo očeve u obeležavanje Dana planete Zemlje. U toku vrtićkog života, u sve aktivnosti uključujemo mame, kao što su izrada kostima za praznike, novogodišnje radionice i druge aktivnosti. U prvoj godini nismo ni očekivali da će ovo postati tradicija, ali već sledeće godine zbog velikog interesovanja i pitanja kada će biti sledeći događaj, nastavili smo sa organizacijom. Sada smo stigli do 12. godine ovog događaja“, rekla je Vesna Stanimirović iz Predškolske ustanove „Stonogica”, dodajući:

„Tokom trajanja olimpijade, uključujemo decu u prodaju ekoloških proizvoda. Od prikupljenog novca, deo sredstava koristimo za ozelenjavanje stadiona, dok drugi deo novca usmeravamo na pomoć deci kojima je potrebna.“

Međunarodni Dan planete zemlje se obeležava u 150 žemalja sveta, sa ciljem da se ojača svest i poštovanje prema prirodi.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here