Oni su NAJMLAĐE ŽRTVE NATO agresije: MILICA, BOJANA i MARKO danas bi imali 27, 23 i 25 godina

0
990

U NATO agresiji na Srbiju pod bombama su nestajale kuće, poslovni objekti, mostovi, putevi, ali najtragičnije od svega – ljudski životi. Neki od njih danas bi bili deke i bake, neki ostvareni porodični ljudi, a neki bi danas bili u najlepšoj mladosti. Jer oni su tada bili samo nedužna deca. Ubijeno ih je 126!

Među njima javnost je najviše upoznata sa imenom Milice Rakić, 3-godišnje devojčice koja je izgubila život u Batajnici na noši u kupatilu. Majka ju je ostavila samo na nekoliko sekundi. Spomen-obeležje ovoj devojčici, simbolu stradanja pod NATO agresijom, postavljeno je u Tašmajdanskom parku. Njena bista na Spomeniku deci-žrtvama agresije 2 puta bila je meta nepoznatih vandala.

Da je živa, Bojana Tošović bi danas imala 23 godine. Bojana je kao 11-mesečna beba bila najmlađa žrtva NATO agresije. Poginula je zajedno sa svojim ocem u Merdaru 11. aprila. Prazninu u srcu njene majke majke Marije koliko-toliko nadomestila je njena sestra Anđelka. Anđelka je tada bio u Marijinom stomaku.

Da je živ, Marko Simić bi danas imao 25 godina. Stradao je u očevom naručju u Novom Pazaru. Samo nekoliko dana pre kobnog događaja proslavio je svoj rođendan. Da je živa, Dajana Pavlović imala bi 28 godina. Da je živ, njen brat Stefan imao bi 31 godinu. Oboje su sa svojim ocem tragično stradali od NATO projektila u porodičnoj vikendici u Ralji. Uz teške posledice, preživela je samo majka Branislava. Ovo je bila jedna od najvećih porodičnih tragedija pod NATO agresijom.

Da je živa, Dragana Dimić danas bi imala 27 godina. Stradala je u aprilskoj noći u Starom Gracku od kasetne bombe koja je probila tavanicu i pala na njen krevet. Otac Siniša njeno obezglavljeno telo nosio je do prištinske bolnice. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Geografski gledano po mestu stradanja, najviše dece je stradalo na području Kosova i Metohije i to njih 89, zatim na području srednje Srbije njih 17 dok je na području Crne Gore ubijeno 5 dece – stoji na Fejsbuk stranici Косовска Митровица – Kosovska Mitrovica. U ovoj objavi mogu se pročitati imena i starosna dob svih 126 dece-žrtava.

Najtragičnije je to što neki, 25 godina nakon bombardovanja, i dalje žarko žele da se Srbija prikloni svojim krvnicima iz NATO pakta, usput pokušavajući da, na mala vrata, predaju Kosovo i Metohiju za koje su pale tolike žrtve. Zaslužuju li ova deca izdaju?

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here