OPA ĐURĐO! Mitrovica bi mogla ostati bez predsednika skupštine i svih pomoćnika gradonačelnika!

2
10493

Lažne diplome i privatni vikend-fakulteti odavno su postali naša svakodnevica. Ministru otkriju da je falsifikovao doktorat, ali njemu ne pada na pamet da podnese ostavku. I nikom ništa, život teče dalje! U Sremskoj Mitrovici postala je hronična pojava da najviši rukovodioci stiču diplome privatnih fakulteta, gotovo iznenada, preko noći, istovremeno dok kao srednjoškolci vrše odgovorne funkcije u lokalnoj samoupravi.

Sve je počelo sa fotografom Zoranom Boškovićem (perjanicom nekadašnjeg DOS-a) koji je stekao na Novosadskom vašaru diplomu nekakvog menadžera-ekonomiste ili tako nečeg, pa elegantno uvalio dupe u JP “Vojvodina Vode”. Ipak, u poslednje vreme, ta pojava kao da je metastazirala.

Pored predsednika gradske skupštine Tomislava Jankovića koji je fakultetsku diplomu stekao na privatnom fakultetu u Zaječaru, svi pomoćnici gradonačelnika Vladimira Sanadera, imaju od skoro fakultetske diplome, stečene u svojim srednjim godinama – kad im vreme nije, iznenada i ničim izazvani. Naravno, na privatnim fakultetima. Nastava je, kažu, izvođena u prostorijama lokalne osnovne škole.  

Tako su konobar iz naprednjaka, šankerica iz radikala i poljoprivrednik iz SPS-a, postali preko noći akademski građani. Sa diplomskim radom na temu, recimo: Obezbeđivanje sendviča za posetioce koncerta Aleksandra Vučića i VIS “Naprednjaci”.

Jasno je – sad, kad smo ih iškolovali dajući im mogućnost da studiraju uz (ne)rad,  otvaraju im se neslućene mogućnosti.

Primera radi, na izlogu bivše prodavnice Borovo (trenutno zatvorene) osvanuo je interesantan oglas. Traži se menadžer, a plata može da dostigne i  do 2000 evra. Čak imaju i plaćenu obuku prvi mesec.

Eto šanse za naše partijske stručnjake.

Zašto bi na svojim funkcijama vukli 700 evra, kad mogu da zarade i tri puta više. Prava prilika da pokažu svoju stručnost i da zapuše usta nevernim Tomama.

(M. Milivojević)

2 COMMENTS

  1. Moć, pare, uticaj, a nedostaje „pamet“. Onda se sete i otvore privatne fakultet na kojima će ekspresno dobiti „pamet“. Posledice oseti cela Srbija – nestručni ljudi, bez trunke morala, na svim pozicijama. Čekamo otvaranje privatnih medicinskih fakulteta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here