Osmorka iz Šida osuđena na ukupno 50 godina i osam meseci zatvora

0
4853

Osmorica mladića iz Šida osuđeni su na ukupno 50 godina i osam meseci zatvora za tuču koja se dogodila 20. februara 2021. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta, u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, a u kojoj su D. M. i N. Š. zadobili teške, a M. P. lakše povrede.

Bojan Darabašić, Lazar Marković i Nemanja Božić oglašeni su krivim svaki za po jedno krivično delo teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju u pokušaju, a Marko Momić, Mihajlo Miljenović, Vladimir Simić, Dejan Nedinić i Bojan Medić za po jedno krivično delo nasilničko ponašanje i po jedno krivično delo teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Sud je okrivljene Bojana Darabašića osudio na 15, Lazara Markovića na 10, a Nemanju Božića na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.

Njima je kazna izrečena za nasilničko ponašanje sa krivičnim delom teško ubistvo u pokušaju, za šta je predviđena kazna od 10 do 20 godina, a preostala petorica mladića za nasilničko ponašanje i teške telesne povrede u saizvršilaštvu, za šta je kazna od šest meseci do pet godina.

Tako su Marko Momić i Vladimir Simić osuđeni na dve godine i 10 meseci, Mihajlo Miljenović i Dejan Nedinić na dve godine i osam meseci, a Bojan Medić na dve i po godine.

Njima su ove kazne izrečene ceneći naročito visok stepen društvene opasnosti, nespremnost da se prihvati odgovornost za posledice protivpravnog ponašanja, odsustvo empatije za oštećene i samo verbalno izražavanje kajanja.

U izrečene kazne zatvora je okrivljenima uračunato vreme koje su proveli u pritvoru. Protiv navedene presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here