Otvaranje praznične manifestacije ZIMZOVICA u Sremskoj Mitrovici

0
743

Grad Sremska Mitrovica ove godine organizuje prazničnu manifestaciju pod nazivom Zimzovica. Naziv ove manifestacije je nastao kao spoj reči zima i Mitrovica, želeći da se na taj način da jedan veseo i šaljiv ton proslavi praznika u Sremskoj Mitrovici uz geografsku prepoznatljivost.

Zimzovica počinje otvaranjem klizališta na Trgu Ćire Milekića u četvrtak, 21. decembra u 18 časova, kao i otvaranjem prazničnog marketa malih proizvođača i zanatlija u Gradskom parku, a manifestaciju će otvoriti naša osmogodišnja mala gradonačelnica Aleksandra Ovšek.

„Ove zime želeli smo da centar zbivanja prenesemo u centar grada, u Gradski park i da još jednom manifestacijom obeležimo 150 godina od kako je park uspostavljen. Grad se uveliko ukrašava, očekuju se novi ukrasi i lampioni. Uskoro počinje i montaža klizališta i još jednog specijalnog iznenađenja. Želeli smo da manifestaciju vežemo za raspust, kako bi i svi školarci mogli da uživaju. Praznici su uvek dobar trenutak da usporimo, posvetimo pažnju jedni drugima i onome što je najvažnije – porodici.“ – kaže Dušan Drča, v.d. direktor mitrovačke Turističke organizacije.

Kako je objasnio, ove godine na otvorenoj pozornici mogu da učestvuju svi sugrađani, bilo da imaju svoj bend, da miksuju muziku, plešu, pevaju, glume. Dobrodošli su svi amaterski, dečiji ili seniorski sastavi – pozornica je otvorena za sve!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here