Ovako izgleda Đokovićev dvorac na Pavlovačkom jezeru

0
6613

Svetski broj jedan Novak Đoković, sa svojom porodicom, je napravio pravu vilu koja ostavlja bez teksta, u naselju Pavlovci kod Rume, u Sremu.

Srđan Đoković je hteo porodičnu kuću, gde će moći da se sklone od silnih novinara i paparaca i u kojoj će se porodica redovno okupljati, a njihova nova nekretnina ima direktan prilaz Pavlovačkom jezeru.

Imanje Đokovića, opasano je betonskim stubovima na kojima će biti rasveta. Na početku su zasađena mlada stabla, a u jednom delu je zimzeleno drveće.  Dolazak Đokovića u Pavlovce, naišao je na pozitivne reakcije seljana, drago im je što je prvi reket sveta izabrao baš njihovo mesto za odmor, a s druge strane, trljaju ruke, jer kako kažu, znatno su im podigli cenu zemlje.

U tom delu, ko hoće da proda, može da zaradi “debele“ pare. Čujem da se neki interesuju. Šteta ja nemam tamo šta da prodam, ali da imam, prodao bih – veli Sava, jedan od meštanina Pavlovaca.

Atraktivna lokacija na kraju sela, uz samu ivicu Kudoš jezera, već ima sedam biznismena, koji su sagradili velelepne vile, među kojima je prva kontroverznog biznismena Andrije Draškovića.

On je prvi kupio tu zemlju i sagradio kuću. Čak je i finasirao asfaltiranje puta od kraja sela do njegove kuće, u dužini oko 300 metara. To je fin čovek i dobar, nas ne zanima njegova prošlost i čime se bavi – kaže naš sagovornik koji za njega, uostalom kao i ostatak sela, ima samo reči hvale.

Đokovićeva oaza mira smeštana je u živopisnom delu Pavlovaca, na obroncima Fruške gore, između Iriga i Rume. Pošto sam Novak vodi zdrav način života, veoma im je bilo bitno da vikendica bude izgrađena u prirodi. Pavlovačko jezero generalno nije destinacija koja vrvi od drugih turista, tako da će Đokovići moći da se osame i uživaju u prirodi, ali i čarima Fruške gore koja se nalazi nedaleko od jezera.

Letnjikovac porodice Đoković prostire se na placu od nekoliko hektara sa pristanom na jezeru, a sam objekat ima oko 1.200 kvadratnih metara.

Sasvim izvesno je da kad se bude Novak penzionisao da će provoditi kvalitetno vreme sa svojom porodicom u sad već čuvenom selu Pavlovci! Zbog svega toga, buduće komšije ne kriju oduševljenje: 

– Jednom smo videli Novaka i učinio se kao divan i normalan mladić. Počastvovani smo što se odlučio baš za ovo jezero, a verujemo da će i njegov dolazak privući ljude. Možda će da svrati i na kafu!

(M. M./foto: Ras Srbija)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here