PET GENERACIJA MITROVČANKI: Od čukunbake Ljubice do bebe Megice!

1
2296

Čistu  radost, smeh i sreću zatekli smo u poseti nesvakidašnjoj familiji sa pet generacija Mitrovčanki! Kako samo on zna, život  je spleo  porodični venac od osamdesetjednogodišnje čukunbake Ljubice do devetomesečne Megice!

Mlada sam se udala i nažalost, nisam dugo uživala u braku, sa 21 godinom ostala sam udovica.  Mlada  sam rodila svoje dvoje dece, sina i ćerku od kojih imam petoro unučadi, četvoro praunučadi i evo, moju najveću sreću  čukununučicu Mariju Magdalenu, našu Megicu! Jako sam zadovoljna svojim životom i pored svih nedaća ostala sam zdrava i Bogu hvala, normalna, kaže čukunbaka Ljubica,  poručujući mladima da je tajna dugovečnosti u radu.

U  prostranoj porodičnoj kući u Ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića od pet, žive tri generacije jedinstvenih Mitrovčanki – prabaka Marija Štili (60), njena unuka Nikoleta Krčelić Miščević (22)  sa suprugom Matijom i njihova devetomesečna ćerkica Marija Magdalena.

Udala sam se previše mlada i sa 17,5 rodila ćerku, ali se nikad nisam pokajala, mada  je život bio dosta  težak. Ovde sam radila kao trgovac, da bi 1992. godine otišli za Nemačku, gde je muž ostao invalid u kolicima, te sam ga 25 godina negovala. Problema je bilo, ali problemi su tu da ih rešavamo!-sa osmehom poručuje  prabaka Ljubica, kojoj je mala Megica najveća životna radost.

Kod  familije  Nikolić-Štili-Krčelić-Miščević vlada pravi matrijarhat, jer pored pet generacija žena, čak su i kućni ljubimci Beti i Maza ženskog roda.

Kako u šali kažu, njihovi muški nisu bili te sreće, pa nisu poživeli pozne godine.

-Sve  žene u našoj familiji, izuzev  moje mame, rodile su sa 21 godinu i upravo to je naša tajna pet generacija žena. U srećnom braku sam već 23 godine,  svi radimo u našoj porodičnoj firmi, a Ninu smo podržali svim srcem kada nam je saopštila pre dve godine da želi da se uda i da je trudna.  Naš zet  je izuzetan čovek, vredan i pošten, ubeđena sam da će njihov brak  uspeti i da će nas  sve  usrećiti sa još dece, uverena je Snežana Krčelić (42).

– Momčad  familije čine deka, tata, moj muž i brat, mada se iskreno nadam da ćemo i mi imati još dece, pa će tu biti još dečkića, da poprave prosek! Inače, bilo je tu oko moje udaje raznih priča i saveta, te da se udajem premlada sa 20 godina, da treba da pričekam da završim najpre fakultet. Ali,  nisam se pokajala, gledajući moju mamu, baku i prabaku i njihove živote  želela sam i ja da  stvorim porodicu mlada sa čovekom koga volim. Imam prelep život, svu moguću pomoć familije i iznad svega mog supruga, tako da ću moći da u dogledno vreme završim i fakultet.  Želela bih da to bude Ekonomski, da mogu  da se pridružim ocu u porodičnoj firmi, kaže Nikoleta.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Narcisa Božić)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here