Petoro Šiđana uhapšeno zbog krijumčarenja migranata

0
2277

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa Upravom granične policije – Regionalnog centra prema Republici Hrvatskoj, operativnim radom, uhapsili su pet osoba sa područja Šida, osumnjičenih da su kao članovi kriminalne grupe izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Uhapšeni su B. V. (45), M. B. (51), M. B. (19), A. B. (18) i sedamnaestogodišnji mladić, dok će protiv dvojice muškaraca starosti 48 i 22 godine biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku.

Kako se sumnja, oni su u prethodnom periodu, za novac, omogućavali migrantima i stranim državljanima koji su, bez vize, hteli da uđu u zemlje Evropske unije tranzit kroz Republiku Srbiju, a kasnije i nedozvoljen prelaz državne granice u Republiku Hrvatsku. Prilikom pretresa, policija je kod M. B. pronašla 32.350 evra, a u akciji je oduzeto i više mobilnih telefona i tri automobila.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, B. V, M. B, A. B. i M. B. je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu. Sedamnaestogodišnji mladić je priveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, koji mu je, nakon saslušanja, odredio pritvor do 30 dana.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here