Počela kupališna sezona na „mitrovačkom moru“

1
1627

Uređenje kupališnog i šetališnog dela koji je podrazumevao uklanjanje rečnih nanosa i ravnanje i rasipanje peska po obali, gradske službe su obavile zaključno sa prethodnim vikendom tako da je kupališna sezona zvanično otvorena i trajaće sve do 10. septembra.

Radno vreme kupališta je od 10 do 20 sati i ulaz na gradsku plažu je, kao i svih godina do sada, besplatan za sve posetioce. Spasilačka i dežurna lekarska ekipa tokom dana će brinuti o bezbednosti kupača, a kako je najavljeno, ove godine će biti otvoren i turistički info centar. Prostrana plaža može da primi čak 5.000 posetilaca i na raspolaganju im je korišćenje ležaljki, suncobrana, tuševa, kabina za presvlačenje, kao i besplatnih parking mesta za automobile, motore i bicikle.

Za one koji, pored kupanja i sunčanja traže načine da se rekreiraju i zabave, tu su teretana na otvorenom, tereni za košarku i odbojku na pesku, kao i brojni sadržaji za najmlađe. Privremeni ugostiteljski objekti već su otvoreni i pored osveženja nude i hranu, a u večernjim satima provod uz živu muziku.

Oni koji su imali priliku da ranije posete mitrovačko „more“ primetiće da ove godine ima daleko manje prirodnog hlada, a razlog za to jeste šteta na drveću oko plaže koju je izazvala prošlogodišnja superćelijska oluja. Gradske komunalne službe su zbog toga morale da uklone određena stabla, a ostala orežu do zdravog dela kako bi se osigurala bezbednost kupača i posetilaca, napominju iz Turističke organizacije grada. Osim standardnih sadržaja u kojima posetioci mogu da uživaju tokom letnje sezone, ove godine će ponovo biti organizovan bioskop na otvorenom, OCR trka kao i drugi sportski i zabavni sadržaji kako za decu, tako i za odrasle, u okviru manifestacije „Leto na Savi“.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Jovana Kuzminac)

1 COMMENT

  1. Pitam gradske oce, kada misle da pokose kej koji je uzasno zarastao i postaje leglo svega i svačega, samo ne ponos grada i šetalište za uzivanje?!
    Bi me sramota neki dan, od grupe turista na keju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here