POKLANJATE NAKIT? Obratite pažnju na simboliku i značenje

0
1275

Vrednost kada se nakit uzima za poklon nikada nije u odvojenom novcu, već u tome ko kome poklanja i kakvu simboliku određeni komad nakita sa sobom nosi. Dovoljan primer i najbolji primer za visoku, neprocenjivu vrednost koju nakit može da poseduje jesu verenički prsten i burma, ali i pored njih, svaki drugi komad nakita ima određeno značenje koje priča svoju priču i na osnovu toga se može pokloniti nekome dragom i nekome bliskom.

Izaberite prigodan komad u skladu sa prilikom

Kada birate određeni nakit za poklon, bilo da su u pitanju ogrlice, narukvice, možda minđuše ili nešto drugo, prvo vodite računa o tome da odaberete materijal za koji znate da će osoba kojoj se namenjuje i nositi. Ako neko voli srebro i toznate, onda srebro i birajte. Ako, pak, znate da neko voli zlatan nakit, nemojte od toga odstupiti. Jedino šta je potrebno da se zaobiđe jeste bižuterija, jer simbolika koju ona kao poklon ima nikada nije dobra. Pošto ste odredili koji plemeniti metal će biti u izradi ogrlice, minđuša, nakita uopšte, okrenite se onom zanimljivijem delu.

Koju simboliku nose privesci za ogrlice?

Nešto sa čim ne može skoro nikada da se pogreši jesu ogrlice. Kako biste baš pravu odabrali imajte na umu stil osobe kojoj je namenjena, da li je potrebno da bude svedenija, neprimetna ili da bude nešto bogatije i upečatljivije izrade. Nakon toga, ne zaboravite da uz ogrlice uvek ide i neki privezak, ali kakav?

Privesci za ogrlice uvek nose tu neku posebnu simboliku, značenje kojim ćete osvojiti osobu na prvu kada vidi poklon. Tako se privezak u obliku deteline uvek poklanja kao izraz duboke želje da neko ima sreće i da ga sreća prati na svakom koraku, dok će srce uvek predstavljati biloskost, ljubav, zaljubljenost…

Uz ogrlice namenjene poklonu povodom diplomiranja, početka nekog novog posla ili uopšte ogrlice kao poklon za neki početak, privezak u obliku vilinog konjica je pravi pogodak. Vilin konjic donosi sreću, hrabrost, a najavljuje promene koje će doneti mnogo uspeha i radosti, tako da se upravo zbog toga što donosi sreću za nove početke može iskoristiti poput dobrog simbola. Isto važi i za minđuše u obliku vilinog konjica.

Sve popularnije jesu i ogrlice za priveskom u obliku simbola beskonačnosti, kao i privesci u obliku hemijskog jedinjenja hormona sreće, a njihova simbolika je već dovoljno jasna, pa je nije potrebno dodatno ni pojašnjavati.

Kako odabrati prave minđuše za poklon?

Minđuše se uvek uzimaju bliskim, dragim osobama, koje želite da obaspete prijatnom pažnjom i da ih obradujete. Zato su minđuše uvek dobri pokloni i za starije dame, za majke, učiteljice, ali svakako ni mlađima ovaj poklon neće biti ništa manje drag.

Minđuše su tu da istaknu lepotu jedne osobe, pa ih naspram toga i birajte, uz razmišljanje o stilu, baš kao i kada se biraju ogrlice. Bitno je da prate stil određene osobe, da ne budu prenapadne ako neko već takav stil ne voli, niti suviše jednostavne za osobe koje vole unikatnije komade nakita.

Sam oblik zavisi od toga šta želite da poručite nekome, ali drago kamenje u njima će dovoljno pokazati koliko vam neko znači. A kao i kod privezaka, tako i minđuše u takvim oblicima nose istu simboliku.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Ljiljana Bugarin)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here