Pokrajina daje GRADU SREMSKA MITROVICA 130 miliona dinara za sanaciju POZORIŠTA

0
564

Zahvaljujući Javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje unapređenja kulturne infrastrukture i opremanja objekata kulture u javnoj svojini u AP Vojvodini, koji je raspisao resorni Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Gradu Sremska Mitrovica su dodeljena sredstva za rekonstrukciju i sanaciju mitrovačkog Pozorišta “Dobrica Milutinović”.

Na taj način, realizacija ovog projekta postala je izvesna, a po rečima mitrovačke gradonačelnice Svetlane Milovanović, urađena je planska dokumentacija za rekonstrukciju ovog pozorišta, jedinog profesionalnog u Sremu. Pored toga, i Zavod za zaštitu spomenika kulture dao je svoju saglasnost da se projekat izradi.

Poslednji put su veći radovi na Pozorištu bili izvedeni 1984. i 1985. godine, a biće izvedeni i sada u projektu koji obuhvata rekonstrukciju pozorišne sale, foajea kao i sanitarnih čvorova. Vrednost ove rekonstrukcije je 130 miliona dinara.”, izjavila je gradonačelnica Milovanović.

Kako je izričito zahtevano, nakon završetka radova, izgled Pozorišta “Dobrica Milutinović” ostaće u prepoznatljivom neoklasicističkom maniru, čime se čuva njegova autentičnost, ali će biti opremljeno najsavremenijom audio opremom i modernim osvetljenjem, kako bi se i publici i glumcima omogućio potpuni užitak.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here