POLITIKA NA KRILIMA KRIMINALA: Hajka “humanitarke” Kristine na medije i istinu!

0
3949

U prilog činjenici da je članak https://mitrovica.info/predizborno-talasanje-dobre-katolkinje-kristine/. objavljen na SM portalu, izazvao ogromno interesovanje javnosti govore desetine hiljada pregleda istog i broj komentara čitalaca. I dok je ćutanje nosioca liste ,,Grad za sve nas” i potencijalnih odbornika, članova ove grupe građana, veoma upadljivo, dobra katolikinja Kristina ZMD, počastila me je otvorenom pretnjom na svom Fejsbuk profilu da će protiv mene podneti tužbu za brutalni napad i tendenciozno nanošenje lične uvrede i diskreditacije nje kao osobe i kao rukovodioca Karitasa, da ću biti predmet delovanja pravne države, odnosno da ću svoje navode morati dokazati na Sudu.

Da budemo načisto, od te tužbe nema ništa! Gospodična Kristina dobro zna da je sve izneto u pomenutom članku tačno, dokumentima potkrepljeno i prezentovano sa dužnom novinarskom pažnjom. Očigledna je njena ideja da, barem do nedelje i dana izbora, kupi vreme i sačuva ono malo glasača koji još veruju u njenu “istinu” i “humanost”.

Sem golog lupetanja i zamena teza, gospodična Kristina se u svojoj objavi bavi nabrajanjem dobrih dela Karitasa, kao da su njena lična zasluga, spominjući hiljade članova porodica korisnika, Zavod za javno zdravlje, medicinsku školu ,,Draginja Nikšić“, udruženja osoba sa invaliditetom….   

Istina, “Karitas” je humanitarna organizacija Katoličke crkve čije su aktivnosti za pohvalu i nisu predmet pomenutog teksta! Novac iz mitrovačkog budžeta zloupotrebljavala je Kristina ZMD kao koordinatorka “Karitasa”, a izvesne uloge u toj zloupotrebi imaju nekadašnji načelnici Željko Novaković i Nataša Kopčić, funkcioneri DOS-a A. Prodanović i N. Lemajić, službenik gradske uprave Ivan Cingeli i rimokatolički župnik Edo Španović. Bilo bi lepo da se ispita svaka od ovih uloga pojedinačno!

Upravo zbog toga, Udruženje novinara Srbije će podneti zahtev Državnoj revizorskoj instituciji da proveri kako je novac građana, ne samo iz mitrovačkog budžeta, opredeljivan, korišćen i pravdan od strane “Karitasa” u poslednjih 10 godina.

Tražiće se provera pravnog osnova za isplatu miliona dinara iz budžeta Grada udruženju “Karitas-Sveta Anastazija” koje u vreme raspisivanja Konkursa po kome su ova sredstva isplaćena nije ni postojalo!

Tražiće se da se javnosti prezentuje dokumentacija vezana za radni spor koji je pred Osnovnim sudom u Sr. Mitrovici vodila bivša radnica Karitasa, samohrana majka iz Laćarka, sa naročitim osvrtom na izjave tuženih i svedoka u tom postupku!

Pozabavićemo se i članstvom u Upravnim i Nadzornim odborima javnih preduzeća i ustanova kulture u našem Gradu kojima su nagrađivani članovi manjinskih nacionalnih zajednica zbog podrške određenim strankama na izborima.

Udruženje novinara Srbije (UNS) podneće krivičnu prijavu Tužilaštvu protiv gospodične Kristine zbog kršenja Zakona o zaštiti podataka ličnosti, s obzirom da je objavila javno, na svom Fejsbuk profilu, moju adresu, čime je nedvosmisleno ugrozila bezbednost moje porodice, pa i mene lično.

Udruženje novinara Srbije podneće krivičnu prijavu Tužilaštvu protiv gospodične Kristine zbog kršenja Zakona o informisanju jer na društvenoj mreži Facebook vodi hajku protiv mene i izlaže me javnoj torturi zbog članka u kojem sam, u skladu sa Zakonom, izneo u javnost njene manipulacije sa novcem građana Mitrovice.

Ukoliko sam je oklevetao na bilo koji način, umesto Fejsbuka, Kristina Dragišić je morala da potraži zadovoljenje na Sudu, naročito zbog činjenice da se nalazi na jednoj izbornoj listi koja insistira na delovanju pravne države.

Očekujem svakako, pre izbornog dana, da se javnosti obrati i nosilac liste “Grad za sve nas” Vladimir Petković (inače advokat, poznavalac prilika i nekadašnji nosilac visokih funkcija u organima lokalne samouprave) kako bi građanima nedvosmisleno predočio da li i on lično stoji iza “humanitarnih aktivnosti” gospodične Kristine i njenog medijskog linča novinara ili se ograđuje od njih.

Svako njegovo ćutanje po ovom pitanju može se smatrati kao očigledna podrška Kristini Zeman-Mišćević-Dragišić u njenim marifetlucima.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here