Pored PROŠIRENJA centralnog groblja, Mitrovica dobija i KREMATORIJUM!

0
2274

Na poslednjoj sednici gradske skupštine donesena je odluka o planu detaljne regulacije centralnog groblja u Sremskoj Mitrovici. Poseban cilj uređenja prostora u obuhvatu odnosi se na proširenje centralnog gradskog groblja, a plan predviđa uvođenje i mogućnosti različitih vrsta sahranjivanja, aleju zaslužnih građana, ali i izgradnju komercijalnih objekata kao i izgradnju krematorijuma.

Centralno gradsko groblje u Sremskoj Mitrovici biće prošireno na još 7 hektara. Dosadašnji plan groblja je imao koncept komunalnih sadržaja sa konceptom kombinacije grobnih polja i zelenih površina parkovskog karaktera. Kako je groblje raslo tako je došlo nesklada i lokalna samouprava je promenila plan detaljne regulacije koji će sada taj koncept održati.

Ovim planom biće iskorišćena prilika da se postigne mogućnost izgradnje nedostajućih objekata i infrastrukture, pre svega pristupačnosti groblju zbog njegove prostranosti a njegova pristupačnost naročito osobama sa posebnim potrebama i starijim osobama je težak. Formiraće se saobraćajnice koje će dovesti saobraćaj i do druge faze izgradnje groblja i na tom prostoru biće izgrađeni i sanitarni objekti, objekti za smeštaj mašina za uređenje groblja i napraviće se mogućnost da se groblju pristupi i sa druge strane.

Određeno je i proširenje drenažnog sistema na groblju, proširenje javne rasvete a poseban naglasak će biti na zelenim površinama.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(STV)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here