Osnovano udruženje Roma „Za našu decu“

0
1608

U nedelju 30. januara, u prostorijama mesne zajednice Laćarak,održana je prva sednica udruženja Roma “Za našu decu“.

Veliki broj prisutnih je informisan o samom početku rada udruženja kao i o nastojanju da se pomognu kultura i obrazovanje što većeg broja dece  Romske nacionalne manjine. Pored informacija vezanih za početak rada udruženja, prisutni su mogli postavljati pitanja koja su vezana za školstvo, kao i informisanje o pitanjima iz drugih životno važnih segmenata za bolje i adekvatnije obrazovanje dece.

Predsednik udruženja Zudija Hopić govorio je u pravcu podrške osnovcima kao i dece srednjoškolskog uzrasta, ocenivši da je jednako važno dati šansu svima i rešavati pitanja koja su vezana za obe grupacije. Nastojanja da se deca usmere ka uspešnom završetku školovanja i što boljem uspehu, ujedno su signal udruženju da se omogući i brže zapošljavanje mladih Roma.

Od lokalne samouprave u Sremskoj Mitrovici traži se način da se dodele prostorije kako bi aktivnosti udruženja bile vidljive i u dnevnom obraćanju zainteresovanih. Građani za sada imaju mogućnost da putem Fb portala ili telefona budu u stalnom kontaktu sa članovima udruženja, što je jasan pokazatelj da će se udruženje zalagati za kolektivno dobro svih učenika, kako sa teritorije Laćarka tako i okolnih mesta u kojima ima potrebe za delovanjem udruženja.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here