Ocu i sinovima 28 godina zatvora za otmicu dečaka

0
2714

Viši sud u Sremskoj Mitrovici presudio je za otmicu dečaka iz Stare Pazove koja se desila pre dve godine. Otmičari su planirali da od oca dečaka traže pola miliona evra.

Sudija je izrekao otmičarima sledeće kazne: ocu Marku Jovišiću 10 godina godina zatvora, starijem sinu 7, mlađem koji je tada bio maloletan 5, a njihovom prijatelju A. M. 6 godina robije.

Podsetimo, u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici pre nekoliko dana završeno je suđenje optuženima za otmicu Petra M. (15), koja se dogodila pre dve godine u Staroj Pazovi.

Okrivljeni su bili Marko Jovišić, njegovi sinovi Lazar (23) i mlađi sin Nikola, koji je u vreme izvršenja krivičnog dela bio maloletan, kao i njihov drug Aleksa Mrđa (20). Kako je rekao Goran M., otac otetog dečaka, iznošenju završnih reči pred presudu prisustvovali su svi okrivljeni, ali i oštećeni mladić, kao i njihovi advokati.

Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.

Sumnja se da su braća Jovišić sa fantomkama na licu presrela dečaka, koji je bio na bicikli u oktobru 2019. godine. Na silu su ga ubacili u automobil i odvezli u zabačenu vikendicu. U otmici dečaka, Marku Jovišiću i njegovim sinovima, pomogao je njihov drug Aleksa Mrđa. Dečaka su vezanog držali u napuštenoj vikendici, dok policija nije došla i spasila dečaka.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here