Ovako će IZGLEDATI sportsko-poslovni kompleks sa gradskim STADIONOM

3
2105

Odlukom gradske skupštine, Sremska Mitrovica u budućnosti imati novi sportski kompleks sa pratećim sadržajima. Plan detaljne regulacije kompleksa gradskog stadiona, jednog od objekata novog sportskog kompleksa, usvojen je na poslednjoj sednici Skupštine grada.

Plan detaljne regulacije sportskog kompleksa sa gradskim stadionom doneće razvitak severnog dela grada i omogućiti da se sve eventualne sporne situacije oko korišćenja sportskih igrališta bolje odvijaju u smislu kvaliteta i sadržajnosti, zaključak je sednice Skupštine na kojoj je plan regulacije izglasan od strane odbornika u gradskom parlamentu.

Pored stadiona, na ovom mestu biće izgrađeni objekti koji prate sportsku delatnost, kao što su smeštajni kapaciteti, trgovinski i drugi ugostiteljski sadržaji.

Takođe, u planu je i izgradnja novog hipodroma. Planom detaljne regulacije predviđeno je da hipodrom bude pomeren ka istoku u odnosu na postojeći i da ispunjava sve tehničke zahteve.

U ovom prostoru će se obezbediti i jedan deo za formiranje građevinskih parcela za izgradnju jednoporodičnih stambenih objekata. U tom smislu ovaj plan ima ekonomsku opravdanost da se na tom prostoru grade novi sadržaji koje će, pored toga što će koristiti građani Sremske Mitrovice, koristiti i građani iz okruženja, pa čak i iz Beograda i Novog Sada za održavanje sportskih takmičenja. Veliki protok ljudi na tom proostoru doneće i uvećanu dobit samom gradu.“- objasnila je Mirjana Vašut, dorektorka JP „Urbanzam“.

Pored stambenog dela, pomenutim planom planirana je izgradnja saobraćajnice koja će omogućiti laku  komunikaciju sa novim objektima, dok će slobodan prostor biti uređen kao urbani zeleni prostor koji prati osnovnu namenu – sport, rekreaciju i stanovanje.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Sanja Mitrović)

3 COMMENTS

  1. Nadam se da ce i stanica mitrovackog metroa biti ukljucena u plan. Uh, radujem se, cim sidjem sa autoputa na radinackom putu, jedna stanica i „HOP!“, na stadionu sam.
    Kupicu kartu cim se najavi izgradnja metroa, ne mogu da cekam!

  2. A šta je sa izgradnjom kanalizacione mreže u naseljima,gušimo se u fekalijama a gradimo stadione?

  3. Postovani Marko, to pitanje ce se resiti sa gradnjom metroa…pa nece valjda fekalije da se izlivaju u metro? Ne moze metro da ide ispod zemlje a fekalije po zemlji, logicno, zar ne?
    Znaci, kad krene jedna traka metroa od radinackog puta prema Lacarku a druga se ukrsti sa njom u centru grada (a nadam se bice i treca linija koja ce da ide podzemno od Jalije preko Savskog Mosta pa do Linde), resice se i vase pitanje. Polako, budite strpljivi i kupite kartu za metro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here