Fantastične ideje za nezaboravan team building

0
1760

Kako tržište rada poslednjih godina doživljava brojne promene i moderno poslovanje se susreće sa povišenim standardima, svi faktori uspešnosti poslovanja dodatno dobijaju na značaju. Jasno je da iza svakog uspešnog biznisa stoji dobro formiran tim stručnjaka iz različitih oblasti koje se međusobno nadovezuju i čine da ukupan radni proces poslovanja kompanije bude zaokružen, jer je njihova međusobna saradnja od ključnog značaja u cilju postizanja valjanih rezultata i brzog i neometanog toka rada.

Zbog toga moderne kompanije prirodno stavljaju fokus na formiranje homogenog kolektiva, a jedan od koraka ka postizanju istog jeste takozvani team building, odnosno organizovanje zabavnih aktivnosti kojima se neguje zajedništvo, motivišu zaposleni i podstiču na saradnju u vezi sa organizovanim zabavnim sadržajima, koja će se kasnije preslikati na rad u okviru kompanije. U redovima koji slede ćemo stoga navesti nekoliko ideja za nezaboravan team building, kao i načine na koje će navedene aktivnosti doprineti boljoj saradnji i zbližavanju kolektiva.

Timsko iskustvo planinskog ambijenta: Team building na Kopaoniku

Planinski turizam je na našem podneblju sjajno razvijen i ponuda je veoma široka, a u njenim okvirima se Kopaonik ističe kao najpopularnija destinacija. Svoju popularnost ova planina duguje kako dugoj tradiciji, tako i brojnim sadržajima koje može da ponudi posetiocima. Ukoliko se odlučite da unapredite međusobnu saradnju vaših zaposlenih posetom Kopaniku, pred vama će se naći različite opcije za kvalitetan team building, među kojima se naročito ističu skijanje zimi, a u toku ostalih meseci pešačke ture, orijeting i streličarstvo. Orijenting i streličarstvo će pomoći u izgradnji zdravog takmičarskog duha, dok će pešačke ture doprineti zbližavanju članova kolektiva kroz jedan sveobuhvatan timski poduhvat.

Rafting Tarom: Doprinos timskom duhu kroz adrenalinsko iskustvo

Ratfing s razlogom predstavlja najpopularniju soluciju za sve koji žele svojim zaposlenima da obezbede unosno i interesantno team building iskustvo. Zbog svoje prirode, ova aktivnost nesumnjivo najbolje doprinosi izgradnji timskog duha, podstiče međusobnu saradnju članova tima, a sve kroz zabavu i uz nalete adrenalina, kojih će se svi učesnici nesumnjivo dugo i rado sećati. Udruženo angažovanje zarad postizanja zajedničkog cilja je upravo ono što je ideja team buildinga, što u ponudi Ratfing centra Drina Tara podržavaju različiti paketi za rafting Tarom, koji je svakako jedna od najboljih i najefektinijih ideja za unapređenje dobrih odnosa u okviru tima. Pomenuti rafting centar je zapravo najveći ratfing centar na Balkanu, koji je prepoznao doprinos raftinga team buidlingu i prilagodio deo svoje ponude upravo ovoj nameni, te pre i nakon organizovanih adrenalinskih aktivnosti nudi i opciju održavanja poslovnih sastanaka i prezentacija u opremeljnoj sali, kao i opuštanje uz sjajnu tradicionalnu kuhinju.

Kampovanje na Fruškoj Gori: Podsticanje osećaja zajedništva kroz doživljaj prirode

Razlog zbog kojeg kampovanje prepoznajemo kao sjajnu team building aktivnost je što se u okviru specifičnih uslova članovi kolektiva upoznaju i zbližavaju na jednom prijateljskom nivou. Zajedničko pripremanje hrane, spavanje u šatoru, okupljanje oko logorske vatre, kao i slobodne aktivnosti u koje se u prirodnom ambijentu možete upustiti svakako doprinose tome da se kolege međusobno zbliže i formiraju pravi drugarski odnos. Kampovanje je aktivnost za čiju je samu priremu, a zatim i realizaciju potreban dogovor i zajednički trud, te ćete na ovaj način zaista podstaći odnose u okviru tima koji su u kontekstu poslovnih angažmana neophodni ne bi li se radni procesi neometano nizali do krajnjih rezultata. Fruška Gora je jedna od najpopularnijih destinacija za kampovanje, kako zbog toga što postoji veliki prostor na kojem su ovakve aktivnosti dozvoljene, tako i zbog toga što u okviru njih možete posetiti brojne prelepe vidikovce i šetati jednako lepim divljim stazama.

Team building u toku letnjih meseci: Družite se sa kolegama na Srebrnom jezeru

U toku letnjih meseci će za svakoga od nas kupanje i takozvane vodene aktivnosti svakako biti najpoželjnija solucija, te ukoliko organizujete team building u toku ovog perioda godine, pored svih navedenih destinacija, uzmite u obzir i zabavu kraj jezera. Srebrno jezero se kao dobra destinacija za team building ističe zbog smeštajnih kapaciteta, budući da postoje opcije koje su prilagođene velikim grupama, dok je sama plaža takođe lepo uređena. Ukoliko se odlučite za ovo rešenje, vaš kolektiv će imati priliku da se zbliži kroz niz zabavnih aktivnosti u vodi i opusti na plaži ili u restoranu kraj nje. Sportske aktivnosti u koje se kao tim možete upustiti doprinose kako zdravom takmičarskom duhu, tako i negovanju duha zajedništva i saradnji među kolegama, a kroz razgovor u toku letnjih večeri na otvorenom ćete svakako imati priliku da sa kolegama formirate lepe i drage uspomene.

U zavisnosti od dimanike rada koju negujete u vašoj kompaniji, kao i sklonosti i ukusa članova vašeg kolektiva, team building možete organizovati na destinacijama koje nude uzbuđenje i intenzivnu zabavu ili pre svega relaksaciju, ali u svakom slučaju budite fokusirani na načine na koje različite aktivnosti mogu doprineti unapređenju odnosa među članovima tima. Ovakvi zajednički poduhvati će nesumnjivo imati efekte koji će se preslikati na rad i saradnju vaših zaposlenih kada se vrate u kancelarije, te ćete zasigurno prepoznati boljitak u domenu rezultata, ali i ukupne atmosfere na radnom mestu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Ljiljana Bugarin)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here