PORUKA NEZADOVOLJNOG GRAĐANINA: Puna im usta Evrope, a svoj narod ne poštuju!

0
2625

U našu redakciju stiglo je poruka u elektronskom formatu nezadovoljnog građanina koji je želeo da ostane anoniman. Ono što tišti našeg sugrađanina je besomučno ponižavanje građana od strane službenika u lokalnim ustanovama u kojima se izdaju nove lične karte, pasoši i zdravstvene legitimacije.

Uvereni da su mnogi sugrađani kivni zbog bahatosti i nesposobnosti onih koji bi trebalo da organizuju rad pomenutih ustanova, poruku prenosimo u celini:

Postovani, prvi put u životu obraćam se bilo kome ovim putem. Cenim i poštujem rad ovog portala, te vam se i obraćam u nadi da će vaše interesovanje za moj slučaj i stotine drugih Mitrovčana, podstaći lokalne vlasti da preduzmu nešto u vezi kampovanja ispred kancelarija drzavnih ustanova.

Konkretno: Za ličnu kartu, da bi produzili ili izvadili novu morate da uzmete broj (redni broj za čekanje u redu, dnevno se deli 50 brojeva) po koji morate da dodjete u ponoć i ponesete ćebe, stolicu i nešto za pojesti, da bi izdržali do 06 h, kada počinje podela brojeva. Prvi koji dobijaju brojeve, dobijaju već od broja 10 ili 15 sa obrazloženjem da su ti brojevi podeljeni elektronskim putem.

No ako probate i elektronskim putem da zakažete necete uspeti jer uvek piše da nema termina u narednih 14 kalendarskih dana.

Jako slican je slucaj i ispred PIO fonda za zdravstvene knjižice, da ne pominjem da kad odete lekaru sa novom knjižicom ne mali broj pacijenata bude vracen sa obrazloženjem da im nije overena zdravstvena knjižica. I ako odete u firmu u kojoj radite i dobijete potvrdu da je uplaćen porez na penzijsko i zdravstveno osiguranje ponovo morate u red da čekate ispred PIO fonda.

A terapije koje morate da primite zbog bolesti morace da pričekaju.

Da ne pominjem probleme sa zdravstvom. Na primer: počne nešto da vas guši u toku noći i kašljete tako da ni spavati ne mozete. Ujutro odete lekaru tamo vas dočeka timska sestra izabranog lekara, koja vam na šalteru saopsti da možete da dođete kod doktora tek sledeće nedelje u 15,30 h jer su svi termini popunjeni. U prevodu ne možes da se razboliš kad ti hoćeš već kad ti mi kažemo. A ako pogledate čekaonicu oko sebe uvek je prazna, nigde gužve.

Odužih ja sa problemima, ali sam mnogo gnevan kad vidim i čujem da se više pažnje posvećuje psima lutalicama, grudima Radojke Bubamare i dupetu Jelene Karleuše, nego stvarnim životnim problemima. Hvala vam unapred ako posvetite pažnju ovom slučaju, hvala vam i ako ne posvetite, tako mi svejedno, nekome sam morao da se izjadam.

Izvinite na gramatičkim greškama i pozdrav.”

Očekujemo da prozvani u nadležnim ustanovama učine nešto kako bi se prestalo sa ponižavanjem naroda. Ili, možda, tu lekciju nisu učili na raznim partijskim, privatnim fakultetima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here