DA LI JE REALAN? Mitrovački poslanik Tomislav Janković se hvali što je BOT!

1
1977

Prethodnih dana, jedna od vesti o kojima se najviše piše po medijima i društvenim mrežama je tzv. lista botova SNS-a na kojoj su se našla mnoga imena iz lokalnih miljea iz gotovo svih srpskih varoši. Umesto o sreskom špijunu, Nušić bi danas lagodno mogao napisati dramu o palanačkom botu.

I dok su se neki botovi, udobno zavaljeni na državne jasle, postideli onoga što rade (poput Jovane Brajović iz Surdulice), drugi su se gordo, sa svojih profila po raznim mrežama, hvalili “poslom u interesu građana”. Na primer, poslanik SNS-a iz Sremske Mitrovice, Tomislav Janković, napisao je na Fejsbuku: “Da, ja sam SNS bot. Najviše na svetu volim Srbiju i Srpsku naprednu stranku!” Sudeći po napisanom, Toma Bot više voli SNS od rođenog deteta, pa i žene, ali to je već tema za psihijatriju, pa se, budući nestručni, nećemo njome baviti.

Ono što bi javnost moglo interesovati je odgovor na pitanje – ko je, zapravo, Tomislav Janković, narodni poslanik iz Sremske Mitrovice?

Janković je poreklom iz Velike Ivanče (selo u koje se dolazi kad se pred Pripizdinom skrene desno), a radio je u pošti Inđija. Udajom u Mačvansku Mitrovicu postao je najpoznatiji mitrovački domazet. Posle Više PTT škole, volšebno je stekao i diplomu nekog privatnog “mendžament” fakulteta, pa iz radikalne stranke prelazi u naprednjake, a potom i kopira ključ tastove kuće kako bi se mogao smatrati izistinskim mitrovačkim domaćinom – što mu je sve otvorilo političku karijeru.

Ipak, na početku svoje karijere i udajom u Mitrovicu, imao je i nekih gafova pa je izvesnoj reviji dao intervju u kojem je naglasio da je Mitrovica grad koji izlazi na dve velike reke! Nije poznato da li ga je, tom prilikom, impresionirala Simićeva Bara Zasavica i magareći sir, te je to uzrok njegove zabune, ali nama “domorocima” oduvek je bila dovoljna i Sava sa njenom ćudljivom prirodom.

Iako bi zlobnici naveli da je stvarni uzrok partijskog napredovanja njegova navika da se svojim stranačkim šefovima duboko i kvalitetno uvlači u zadnjicu, mi ipak nismo tog mišljenja. Tajna je u njegovom savesnom i predanom radu na promociji političke stranke kojoj pripada, aktivnosti poznatoj kao “botovanje”, za čega mu savesni građani Srbije redovno, već deset godina, mesečno odvajaju lepu svotu novca u vidu enormno visoke plate, i to ne samo poslaničke već i po raznim odborima.

Lider pokreta “Građanin Srbije”, Dragan Murar, objavio je svojevremeno o njemu hvalospev na svom Facebook profilu:

“T. Janković je šef bot tima u Sremskoj Mitrovici. Poštar po zanimanju, završio je faks u Zaječaru za jedan dan (!).  Twitter mu ukinuo nalog zbog botovanja. Svake godine na njegov predlog novac svih građana Srbije u okviru dodeljivanja sredstava NVO dobijaju botovi koji otvaraju nove NVO. 20 % tog novca ide za stranku tj, taj deo našeg novca se deli između šefova po sistemu koverti.”

Kada je Danilo Vučić, sin predsednika Srbije, zaražen korona virusom Toma BOT nije propustio priliku da mu javno pruži podršku pozivajući u pomoć i navijače Crvene Zvezde.

Poznato je da Toma BOT često uzima sebi slobodu da, na društvenim mrežama, posprdno komentariše stavove građana koji nemaju isto političko mišljenje kao i on. Očigledno da je njegovo arogantno i isključivo ponašanje primećeno u lokalnoj javnosti. Na jedan od članaka u kojem smo se osvrnuli na njegov partijski rad, stiglo nam je elektronskom poštom neverovatnih 127 komentara u kojima ga čitaoci listom kritikuju o čemu možete čitati OVDE.

Na jednoj od lokalnih stranica na Fejsbuku “SM info zamerili su mu zbog stalnog komentarisanja stavova opozicionih političara, i to rečima:

… Tomislave Jankoviću, šta tebi treba u životu da toliko botuješ… Ima li neki opozicioni post da ga ti nisi iskomentarisao? Uživaj čoveče u svom životu, opusti se, tvoja partija je najomiljenija, ima apsolutnu vlast, živiš svoj san… Šta tebi treba u životu da se spuštaš na nivo nekih klošara i ološa, nisu oni tvoj nivo, to su sve same bitange i propalice. E moj Tomislave… “

Toma Janković, čovek koji više voli stranku od rođenog deteta – da li je on lice današnje Srbije, pišite nam u komentarima…

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here