Posađena nova stabla u Aleji – Spomen Parku

0
695

Sremska Mitrovica je četvrti grad koji će biti zeleniji zahvaljujući prikupljenim sredstvima pod nazivom „Za šumu u tvom kraju“, najavljene i započete povodom prošlogodišnjeg Beogradskog sajma automobila.

Sadnja 44 stabla u Aleji – Spomen Parka organizovano je u saradnji sa Gradom Sremskom Mitrovicom i jedno stablosu simbolično zasadili zajedno predsednik Skupštine Grada Sremske Mitrovice, Vladimir Pavlović i direktor Filijale Sremska Mitrovica DDOR-a, Branislav Jurišić. Ovim je životna sredina obogaćena u četiri od deset gradova odabranih na osnovu nekoliko hiljada glasova pristiglih iz više od 188 gradova Srbije, a pored Sremske Mitrovice, Smedereva, Zrenjanina i Novog Sada, urbano pošumljavanje će se realizovati i u Beogradu, Subotici, Vršcu, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu u toku februara i marta 2023.

Predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica Vladimir Pavlović izjavio je :

Drago mi je da Grad Sremska Mitrovica ima, u kompaniji kao što je DDOR, sagovornike i saborce kada je zaštita životne sredine u pitanju. Pozvao bih sva fizička i pravna lica da se pridruže ovoj akciji. Akcija traje nekoliko godina, ali od prošle godine veoma iztezivno sa 80 000 sadnica za 80 000 Mitrovčana. Ponosan sam na toda sa podizanjem vetrozaštitnih pojaseva nastavljamo i tokom ove godine. Počinjemo sa obnavljanjem parkova, formiranju novih parkova, tako da, usudiću se da kažem, da će Sremska Mitrovica biti jedan od najčistijih i najzelenijih gradova u Srbiji.

Pre Sremske Mitrovice, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala u Parku pored Železničke stanice, u Zrenjaninu u februaru 2023. 78 stabala u Karađorđevom parku i u Smederevu 21 stablo u ulici Vuka Karadžića.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here