Posle sukoba migranata u Subotici PROVERILI SMO SITUACIJU U ŠIDU

0
511

Posle oružanog sukoba dve grupe migranata u Subotici proverili smo kakva je situacija u prihvatnim centrima na području Opštine Šid.

U tri prihvatna centra tu se trenutno nalazi više stotina lica, a nadležni kažu da je stanje redovno i da nema većih problema.

Iako, kažu da u Prihvatnoj stanici “Šid” imaju dobre uslove za život, njihova želja je da nastave put dalje ka nekoj od evropskih zemalja. Mnogima su porodice već tamo, i veruju da ih tamo čeka bolji život u miru. U ovom prihvatnom centru su smeštene porodice sa decom. Ukupno 30 porodica je trenutno na smeštaju, sve im je obezbeđeno od obroka, preko odeće, obuće, zdravstvene brige i sl.

Za razliku od ranijih godina, više nema neprijatnih i incidentnih situacija sa lokalnim stanovništvom, tvrde u Republičkom komesarijatu. U Prihvatnom centru „Šid“ trenutno se nalazi 155 migranata iz 10 zemalja, pretežno iz Sirije, Irana i Avganistana.

Imaju obezbeđene sve uslove, organizovane različite aktivnosti u kojima uživaju, čak se obučavaju i za različite poslove. U Šidu ostaju, kažu dok im se omogući nastavak puta ka cilju, a to su zemlje Evropske unije, pre svega.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Sremska TV)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here