Potpisani prvi ugovori za kuće na selu

1
2073

Ministarstvo za brigu o selu, i ove godine je raspisalo Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Podnosioci prijave na javni konkurs su supružnici/vanbračni partneri, samohrani roditelj i mladi poljoprivrednik/ca koji ispunjavaju sve obavezno propisane uslove za učešće na javnom konkursu.

Podnosioci prijave konkurišu zajedno sa jedinicom lokalne samouprave, na čijoj teritoriji se nalazi seoska kuća sa okućnicom, koju podnosioci prijave predlažu prilikom konkurisanja. Jedinica lokalne samouprave garantuje tačnost podataka i ispunjenost uslova koji se odnose na seosku kuću, te vrši procenu tržišne vrednosti nekretnine.

Kako ističu u Agenciji za ruralni razvoj, koja je zadužena za sprovođenje ovog konkursa kada su u pitanju porodice i kuće u mitrovačkim selima, i ove godine je veliko interesovanje mladih porodica za kupovinu kuće na selu.

Predat je veliki broj zahteva Ministarstvu, trenutno su odobrena četiri, a očekuju se i nova odobrenja, stoga iz Agencije pozivaju sve zainteresovane da što pre pronađu kuću na selu kako bi se na vreme krenulo u proceduru i blagovremeno podneli zahtevi.

Ovogodišnja prva četiri potpisana ugovora sa Ministarstvom su za supružnike Zeljković Božu i Mirjanu iz Laćarka (kuća u Ležimiru) i Petković Aleksandru i Zorana iz Manđelosa (kuća u Velikim Radincima), kao i za vanbračne partnere Milovac Draganu iz Kuzmina i Zarić Branislava iz Laćarka (kuća u Kuzminu) i Jovanović Milicu i Belić Miloša iz Radenkovića (kuća u Radenkoviću).

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here