Povodom Dečje nedelje gradonačelnica posetila vrtić i školu

0
513

Povodom Dečje nedelje, gradonačelnica Svetlana Milovanović posetila je mališane u vrtiću „Cvrčak” i uručila im poklone u vidu igračaka i didaktičkog materijala. Takođe, u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” prisustvovala je prijemu đaka prvaka u Dečiji savez.

Dečja nedelja se obeležava svake godine tokom prve nedelje oktobra, kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou. U svim vrtićima organizovane su raznolike aktivnosti dece i vaspitača, kroz koje na simboličan način poklanjaju pažnju jedni drugima.

„Realizovali smo niz aktivnosti u našim vrtićima u duhu slogana ‘Veliko srce dece Srbije’. Deca su sa vaspitačima i roditeljima prikupljala garderobu, pravili su poklon pakete i nosili ih u Centar za socijalni rad „Sava”. Poklone su odneli i u Crveni krst, koji će distribuirati poklon pakete onima kojima je pomoć potrebna. Kod dece se na ovaj način od malih nogu razvijaju empatija i solidarnost.“– objasnila je direktorka Predškolske ustanove „Pčelica” Biljana Cvijetić, dodajući:

„Mi ćemo nastaviti ne samo u okviru Dečije nedelje, nego tokom cele godine da realizujemo slične aktivnosti. Deci je uvek zanimljiv maskenbal, vole događaje kao što je ovde u vrtiću ‘Cvrčak’ torta koju su kuvarice spremile za decu. Takođe, deca su pisala lepe poruke koje su delila našim sugrađanima, učlanjivali se u biblioteku, to je takođe jedna od tradicionalnih aktivnosti tokom Dečje nedelje kao što je i poseta predstavnika lokalne samouprave koji ovom prilikom dodeljuju igračke deci kao što su učinili danas.”

Takođe, u okviru Dečje nedelje održan je i prijem prvaka u Dečji savez. Povodom prijema đaka prvaka u Dečji savez i Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” izvedena je priredba koju su pripremili učenici ove škole sa svojim učiteljima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here