Mitrovački kajakaši ispunili normu za Olimpijadu u Parizu

0
633

Povodom uspeha kajakaša mitrovačkog kluba „Val“ i ispunjenja normi za predstojeće Letnje olimpijske igre u Parizu spotriste su u Gradskoj kući primili predstavnici lokalne smaouprave na čelu sa Zoranom Miščevićem.

Kajakašice su ispunile normu za Olimpijske igre rezultatima ostvarenim na Svetskom prvenstvu u kajaku koje je održano u Duizburgu gde je ženski četverac u sastavu Anastazija Bajuk, Marija Dostanić, Milica Novaković i Dunja Stanojev zauzeo 6. mesto.

Muška posada veslala je u sastavu Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak i Vladimir Torubarov i zauzela 8. poziciju. Tako da je i ovaj četverac plasmanom među 10 najboljih čamaca sveta, obezbedio vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Izuzetno smo zadovoljni rezultatom, to je san svakog sportiste, sanjala sam da odem na Olimpijske igre još kad sam bila mala i počela da se bavim ovim sportom. Na Svetskom prvenstvu smo izveslale jako dobre tri trke, već kroz polufinalnu trku gde smo znale da imamo olimpijsku normu, znale smo da možemo i u finalu da idemo na dobar rezultat, bile smo fokusirane i zauzele visoko 6. mesto, bile smo treći evropski čamac što je ogroman motiv jer sledeće godine imamo prvo Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i nadamo se da možemo da i tu idemo na medalju pre Olimpijskih igara. Najveći cilj su Olimpijske igre nadamo se da možemo da idemo isto ka visokom mestu.”- izjavila je Marija Dostanić, kajakašica „Vala“.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here