Predavanje o bezbednosti dece održano u Bajićevoj školi

0
290

Centar za nestalu i zlostavljanu decu ove godine sprovodi projekat „Web detektivi“ u školama u Vojvodini. U okviru tog projekta u mitrovačkoj školi „Slobodan Bajić Paja“ održana je prva radionica „Bezebednost dece na internetu“.

Projekat „Web detektivi“ treba da nauči decu, nastavnike i roditelje da se zaštite od neprijatnosti koje vrebaju na internetu, rekao je Igor Jurić, direktor CNZD tokom predavanja u Bajićevoj školi. Bajićeva škola je prva u Mitrovici i među prvima u Vojvodini u kojoj je održana ova interaktivna radionica.

Broj dece koja svakodnevno koriste internet je u stalnom porastu. Ponuđeni sadržaj nije uvek primeren njihovom uzrastu, kao što su sadržaji koji zagovaraju nasilje, ističe otac devojčice ubijene u majskom masakru u beogradskoj školi „Ribnikar“ Slobodan Negić, edukator CNZD.

Ova radionica bila je pokušaj da deca sama prvo shvate šta je za njih dobro, a šta će moće da ih povredi. Kada prepoznaju nepoželjne stranice na internetu, onda oni, kao mali „web detektivi“ treba to da prijave, nakon čega će Centar za nestalu i zlostavljanu decu te sadržaje uvrstiti na odgovarajuće liste.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here