Konkurs “Lepote Obedske bare” za kreativne mališane koji slikaju i pišu

0
253

Kulturni centar „Pećinci“ raspisao je tradicionalni Konkurs za talente u literarnom i likovnom stvaralaštvu iz pećinačke opštine u okviru obeležavanja „Dana opštine Pećinci“. I ove godine Literarni konkurs pod nazivom „Na krilima mašte“ i Likovni konkurs pod nazivom „Deca opštine Pećinci – likovni stvaraoci“ biće realizovani od 20. do 26. maja , a tema ovogodišnjih konkursa je „LEPOTE OBEDSKE BARE“.

Vršilac dužnosti pećinačkog KC-a Slobodan Stanković istakao je da se ove godine navršava tačno 150 godina od prve administrativne zaštite Obedske bare, te da je i tema s tim u vezi:

Učenici će u oba konkursa biti podeljeni u dve kategorije: mlađi uzrast od prvog do četvrtog razreda i stariji uzrast od petog do osmog razreda, dok će u posebnoj kategoriji biti nagrađeni korisnici Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, kao i učenici sa smetnjama u razvoju u OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ u Kupinovu. Za najbolje učesnike konkursa obezbeđene su nagrade.” – kaže Stanković i dodaje da će na konkursima učestvovati i polaznici Literarne i Likovne sekcije koji će biti nagrađeni u posebnim kategorijama.

Likovne i literarne radove učenici mogu dostaviti najkasnije do ponedeljka, 13. maja ove godine u prostorije Kulturnog centra svakog radnog dana od 8 do 15 časova. Učenici su dužni da na poleđini literarnog i likovnog rada naznače samo šifru po sopstvenom izboru, dok se u u posebnoj koverti
uz rad dostavljaju sledeći podaci: ime i prezime učenika, razred i odeljenje, naziv škole i šifra učenika, ista kao na radu sa kojim se učestvuje. Poželjno je da literarni radovi budu otkucani i odštampani.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here