Predavanje učenicima OŠ „Sveti Sava“ o bezbednosti u saobraćaju

0
224

Čas o bezbednosti u saobraćaju održan je učenicima prvog razreda mitrovačke Osnovne škole „Sveti Sava” u okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” koji zajedno realizuju Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Preventivno-edukativni projekat promovisala je Policijska uprava u saradnji sa osnovnim školama i lokalnom samoupravom.

Tokom školske godine 2023/24. realizuje se projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”, u okviru koga učenici osnovnih škola imaju različite edukativne radionice koje zajedno sprovode predstavnici MUP-a i saradnici, kao i školski timovi za zaštitu učenika od diskriminacije i nasilja.

Cilj projekta je podizanje svesti učenika osnovnih škola o štetnosti i posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i u virtuelnom okruženju, uz edukaciju učenika kako treba da se ponašaju u saobraćaju i da nauče pravila ponašanja u vanrednim situacijama. Za sve učenike osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda organizovane su prezentacije u trajanju od 45 minuta, a za učenike od petog do osmog razreda, pripremljene su interaktivne radionice koje traju dva školska časa.“- objasnila je direktorka OŠ „Sveti Sava“ Dragana Sretenović.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here