Predstavnici nemačkog GIZ-a posetili Sremsku Mitrovicu

0
400

Predstavnici Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ boravili su u poseti Dnevom boravku „Sunce”, u Sremskoj Mitrovici. Delegaciju GIZ-a, u prostorijama na Žitnom trgu, dočekao je načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić, sa saradnicima.

Riđošić je iskoristio ovu priliku da istakne da će lokalna samouprava podržati rad 55 udruženja građana, od toga 33 iz oblasti socijalne, a 22 iz oblasti zaštite životne sredine.

„Sa GIZ-om uspešno sarađujemo duži vremenski period i upravo zahvaljujući tome u značajnoj meri smo unapredili standarde pojedinih usluga koje pružamo našim sugrađanima. Cilj realizovanih zajedničkih projekata pomoći korisnicima usluga socijalne zaštite je da budu uključeni u društvo.”- rekao je Riđošić.

Nemačko srpska razvojna saradnja se ogledala u podršci zajedničkom projektu sa Gradom Sremska Mitrovica u oblasti socijalne zaštite sa ciljem da razvije usluge skrojene prema potrebama korisnika po principu da niko ne ostane izvan sistema socijalne zaštite, objasnila je Tatjana Rajniš savetnica u GIZ-u i dodala:

Do sada smo sarađivali sa 15 jedinica lokalnih samouprava i mogu da pohvalim Sremsku Mitrovicu. Mi smo pružili tehničku i finansijsku podršku ali zaista moram da kažem da je grad Sremska Mitrovica bila ravnopravan partner i zaista je uradila da kažem svoj deo posla, a to je zaista da pomogne korisnicima usluga socijalne zaštite da budu uključeni u društvo. Samim tim evo i stojimo ispred dnevnog boravka gde korisnici daju neki svoj doprinos društvu, to je podrška ujedno i porodici, a samim time i podrška i zajednici.”

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here