Preventivni pregledi za otkrivanje raka kože u Sremskoj Mitrovici

0
546

Kampanja Euromelanom koja ima za cilj podizanje svesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka kože, naročito melanoma, omogućava građanima Sremske Mitrovice, da zakažu preventivni pregled dermatologa. Pored Mitrovice, ovogodišnja je kampanja omogućila identičan pregled i građanima većeg broja gradova i ustanova u Srbiji i to u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vršcu, Kragujevcu, Zemunu, Zrenjaninu, Kikindi, Zaječaru, Kuli i Kosovskoj Mitrovici.

Pregledi će se obavljati u ponedeljak 20. maja 2024. godine, a građani mogu zakazati termin putem veb-sajta www.euromelanoma.eu/sr-rs/, prateći jednostavne korake i popunjavajući formular za prijavu koji obuhvata pitanja o faktorima rizika za nastanak raka kože.

Na konferenciji za novinare, organizovanoj povodom kampanje borbe protiv melanoma i ostalih oblika raka kože, o njenom značaju i ozbiljnosti ovog zdravstvenog problema, kao i o aktivnostima koje se preduzimaju u ovoj oblasti govorili su: Prof. dr Danica Tiodorović, predsednica Udruženje dermatovenerologa Srbije; Doc. dr Tatjana Roš, nacionalna koordinatorka Euromelanom kampanje; Prof. dr Lidija Kandolf, predsednica multidisciplinarnog Intersekcijskog odbora za melanom Srpskog lekarskog društva, Prof. dr Ferenc Vicko, upravnik Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju Vojvodine i državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije; i Savo Pilipović, predsednik Udruženja pacijenata obolelih od melanoma. Detaljnije u prilogu: https://www.youtube.com/watch?v=AfA7hbde0JA

Napomena: Kampanja ima promotivni karakter, pregledi će biti usmereni samo na rano otkrivanje promena sumnjivih na rak kože, a broj termina je ograničen. 

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here