Četiri godine od UBISTVA direktorke škole u ERDEVIKU

0
862

Prošlo je četiri godine od dvostrukog ubistva u Osnovnoj školi „Sava Šumanović“ u Erdeviku, kada je Predrag Gnjidić iz Šida ubio svoju bivšu suprugu Branislavu Gnjidić, tada direktorku škole, i njenog vozača Miroslava Bojića. Za ovo nezapamćeno ubistvo Gnjidiću se još sudi, jer je ponovljeno suđenje počelo u novembru prošle godine.

Zločin se 15. maja 2020. godine dogodio iz ljubomore. Tog jutra Predrag je došao u školu gde je njegova supruga Branislava bila direktorka, dok je Miroslav bio njen vozač – a za koje se spekulisalo da su više godina bili u ljubavnoj vezi – i rafalom iz automatske puške ubio oboje. U njih je ispalio ukupno 28 hitaca od kojih je šest metaka sasuo u Bojića, dok je u suprugu ispalio rafalno 22 metka.

Gnjidić je, prema navodima optužnice, došao u školu jer je znao da će tu zateći Branislavu i Miroslava. Najpre se spustio u prostoriju domara, gde je zatekao Bojića kako sedi sa domarom Brankom Matijevićem, i zapucao. Domara nije povredio, ali je Miroslava ubio sa šest metaka iz automatske puške. Popeo se, zatim, na sprat škole, gde je u kancelariji za stolom sedela Branislava, a onda i u nju ispalio čak 22 metka.

Posle krvavog zločina, Predrag je krenuo prema automobilu kojim se dovezao. Na izlazu iz školskog dvorišta, međutim, već ga je čekao policajac, koji mu je rekao da odloži oružje i da se preda, što je on i učinio. Osim teškog ubistva, Gnjidiću se na teret stavljaju i krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

– Bili su u braku 24 godine, dugo je trpela psihičko nasilje, maltretirao je i nju i decu. Ona se povlačila u sebe, mnogo je radila da bi sačuvala mir u kući. Bojić joj se s vremenom dopao, shvatila je da može da ima drugačiji život – ispričala je Branislavina majka Olgica dan posle zločina.

Predrag je na ponovljenom suđenju rekao da je znao da je njegova supruga u emotivnoj vezi sa Bojićem, kao i da više nije mogao da podnese priče o tome da ona ima drugoga.

Pored saznanja o preljubi moje supruge, saznao sam da je Bojić imao fizički kontakt sa mojim sinom, što je dovelo do „iskakanja osigurača“ u mojoj glavi. Žao mi je što pate oni koji nisu to zaslužili, moji sinovi i njegove ćerke – kazao je Gnjidić na sudu. Gnjidić je rekao i da je automatsku pušku kojom je počinjen zločin našao u lovačkoj baraci koja se nalazi u sklopu Šumske uprave „Morović“, gde je on zaposlen.

Znao sam da je ta puška bila tu više od dva meseca, odložena u jednom ćošku na tavanu, ali ne znam kako je tu dospela, ne znam ni u čijem je vlasništvu – tvrdio je okrivljeni Gnjidić, i rekao da je imao dozvolu za nošenje lovačkog karabina, jer je njega službeno dužio kao profesionalni lovočuvar od 1995. godine.

Iako se kaže da vreme leči sve, ovo nikada neće izlečiti – zaključio je u sudnici Gnjidić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Mihajlo Žilović)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here