Prijem u Gradskoj kući za odbojkašice GŽOK „Srem”

0
714

Povodom velikog uspeha kadetske ekipe Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem”, osvajanja Prvenstva Srbije, u mitrovačkoj Gradskoj kući, upriličen je prijem za šampionke. Prijemu su, pored odbojkašica, prisustvovali gradonačelnica Svetlana Milovanović, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo, predsednik kluba Slobodan Stojilković, pomoćni trener Katarina Čutović.

„Ovo je jedan od trenutaka kada je grad ponosan na uspehe svojih sportista, a odbojkašice Srema već dugi niz godina igraju i više nego uspešno u Prvoj ligi Srbije. Produkt stručnog rada u klubu je to da smo dobili da GŽOK ‘Srem’ bude prvak u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji. Pored toga, neke od ovih devojčica su stekle status reprezentativaca u pionirskoj i kadetskoj konkurencij, a neke se nalaze na širem spisku za reprezentaciju. Nama kao lokalnoj samoupravi ostalo je da učinimo sve neophodno da taj niz rezultata ne izostane i u budućnosti.” – rekao je Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za sport.

Na prijemu je naglašeno da je klub u poslednje tri godine bio izuzetno uspešan u takmičenju mlađih kategorija. Tako je 2021. osvojena titula pretpionirskih i pionirskih prvaka Srbije. Prošle 2022. pionirke su bile vicešampionke Srbije a u ovoj sezoni 2022/23. pionirska i kadetska ekipa je osvojila prvenstvo Srbije.

Za ovaj uspeh najveće zasluge nose trener Nikola Kapric i pomoćni trener Katarina Čutović kao i profesor Fakulteta za sport dr Goran Nešić koji je pomogao u selekciji ekipe u ranom uzrastu.

Podsećamo, GŽOK „Srem” osnovan je 1991. godine. Klub se takmičio u najvišem rangu odbojkaških takmičenja do sada osam puta u SR Jugoslaviji 2000/1, 2001/2, 2002/3 i Republici Srbiji 2017/18, 2020/21, 2021/22, 2022/23. 2023/24. Značajne uspehe postizao je u takmičenjima mlađih kategorija. Kadetkinje su bile prvakinje SR Jugoslavije i Srbije 2000. godine, a juniorke prvakinje Jugoslavije 2001/2 godine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here