PRIVILEGOVAN! Milorad Pantić Luki (SNS) kupuje zemlju po četiri puta manjoj ceni

0
1411

Kompanije i udruženja koja se dovode u vezu sa predsednikom opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Pećincima, Miloradom Pantićem, poznatijem kao Luki – kupuju zemljište u javnoj svojini po četiri puta manjoj ceni, saznaje IN Medija.

Udruženje ribolovaca iz Donjeg Tovarnika je nakon javnog nadmetanja početkom ove godine, kao najpovoljniji ponuđač, kupilo zemljište ukupne površine 3.683,00 m2, po ceni od 256,31 dinara/м2 odnosno za 944.000,00 dinara. Reč je o zemljištu ukupne površine 3.683,00 m2, na području naselja Donji Tovarnik u zoni poslovanja a katastarska parcela broj 3/4 K.O. se nalazi u građevinskom području u zoni zoo vrta.

U izgradnji mini zoo vrta u selu Donji Tovarnik, u opštini Pećinci, učestvuje lokalna samouprava i udruženje ribolovaca, a zakonski zastupnik udruženja ribolovaca je Darko Pantić, sin predsednika opštinskog odbora Srpske napredne stranke, Milorada Pantića Lukija.

Selo Donji Tovarnik, gde inače živi Pantić, više puta je posetio predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. Vučić je posetu Sremskom okrugu, u martu prošle godine, počeo obilaskom lovačke kuće „Donji Tovarnik“ i razgovorom s predstavnicima lovačkog udruženja. Javnosti je Donji Tovarnik postao poznat kada je krajem 2017. godine nakon izbora, SNS osvojila neverovatnih 91 odsto glasova.

Pored zemljišta u Donjem Tovarniku, istog dana odnosno 12. januara raspisan je oglas i za zemljište u javnoj svojini u selu Prhovo. U oglasu je navedeno da je da se gradi privredni kompleksi u atarima.

U okviru parcela mogu se planirati poslovni objekti, proizvodni, uslužni, skladišni, komunalni i ekonomski, kao i objekti u funkciji poljoprivrede. Takođe se može planirati izgradnja istraživačkih centara za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, kao i kompleksi i objekti specijalnih usluga i specijalizovani prodajno-izložbeni regionalni centri i sl. – navedeno je u oglasu. Reč je o zemljištu površine 9072 m2.

Početna cena za javno nadmetanje iznosila je 118,00 dinara/m2, odnosno ukupno 1.070.496,00 dinara. I upravo tu cenu ponudila je firma Zlatiborski konaci doo, koju zastupa rođeni brat Milorada Pantića – Živorad Pantić! Meštani Pećinaca i vlasnici zemljišta tvrde da je na tom potezu cena po kvadratu od 15 do 18 evra  dok je firma porodice Pantić tu cenu nakon javnog nadmetanja platila četiri puta manje, odnosno 4,5 evra.

Inače, i na poslednjim lokalnim izborima, održanim 2. juna, Vučićeva stranka je ostvarila odličan rezultat, kada je osvojila 82,36 odsto glasova. Nakon izbora se predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Pećinci, Milorad Pantić, zahvalio građanima pećinačke opštine na ogromnom poverenju i poručio da je ovo velika pobeda, ne samo liste „Aleksandar Vučić – Pećinci sutra“, već i svih građana koji žele dobro našoj opštini.

Građani naše opštine su još jednom pokazali da ne žele da se vraćaju u prošlost, da ne žele nasilje i mržnju, već da hoće da se ekonomski razvoj naše opštine nastavi, kao i realizacija velikih infrastrukturnih projekata od kojih će koristi imati svi koji žive u našoj lokalnoj zajednici, čak i oni koji nisu glasali za našu listu. – poručio je Pantić. Tim rezulttatom, SNS je osvojila 26 od ukupno 30 mandata u Skupštini opštine Pećinci.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Miodrag Blečić/IN medija)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here