„PRVA VARJAČA LAĆARKA 2022“ ove godine se održava jedanaesti put!

0
1310

Kako je saopšteno iz organizacionog odbora manifestacije „Prva varjača Laćarka 2022“, ovogodišnje nezvanično prvenstvo sveta u kuvanju gulaša, jedanaesto po redu, održaće se 7. avgusta. Mesto održavanja ostaje već tradicionalno Komšijski park na kraju Sremske ulice (pored auto-puta) u Laćarku.

Po rečima predsednika organizacionog odbora Darka Ilića Kikija, i ove godine broj ekipa koje će se takmičiti u kuvanju gulaša biće ograničen na 100, a zainteresovani se mogu prijaviti na mejl kikiikomsije@gmail.com ili na broj telefona 064-123-05-08.

Više informacija može se dobiti i na sajtu: http://prvavarjacalacarka.rs/

Organizacijom je predviđeno da manifestacija startuje ujutro 7. avgusta u 7 časova, a proglašenje pobednika će se izvršiti u 14.30 časova. Kvalitet hrane će ocenjivati devetočlani žiri sa doživotnim predsednikom  Aleksandrom Cindrićem.

Pored takmičenja u kuvanju gulaša, tokom dana,na prostoru laćaračke Sremske ulice i Komšijskog parka, održavaće se niz paralelnih programa kao što su vašar, prodaja etno-proizvoda i ručnih radova, kao i manifestacija „Festival dečijih osmeha“ posvećen najmlađim sugrađanima.

Prva varjača Laćarka 2022“ i ove godine imaće zvaničan slogan: „100 ekipa, 1000 takmičara, 10000 posetilaca!“.

Medijsku podršku daju Sremskomitrovački portal, Moj grad SM, radio SMART, Laćaračke vesti, kao i televizije Prva, B92, RT Vojvodine, i nezavisne produkcije Marka Žvaka, Petkazanje i mnogi drugi.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here