Prvi digitalni mamograf za mitrovačku Opštu bolnicu

0
469

Vlada AP Vojvodine i Grad Sremska Mitrovica obezbedili su sredstva za prvi digitalni mamograf u Opštoj bolnici ukupne vrednosti 29 miliona dinara. U Službi za radiologiju, počeli su prvi pregledi dojki na prvom digitalnom mamografu.

Povodom zajedničke investicije u opremu, mitrovačku bolnicu posetila je dr Snežana Bojanić Stojić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo.

Do sada je Pokrajina izdvojila nekoliko stotina miliona dinara u Opštu bolnicu, a velika su i sredstva koja Grad ulaže u ovu ustanovu i zdravlje svojih građana, što svedoči o tome koliko nam je važno zdravlje ne samo Sremske Mitrovice i njenih građana veći celog Srema koji se leče u ovoj ustanovi. Sprema se i rekonstrukcija mitrovačke bolnice, to je u toku, a proces je pod patronatom Vlade Republike Srbije o čemu već postoji i odluka.”- rekla je dr Bojanić Stojić.

Ogromna prednost novog mamografa je manja doza zračenja i bolji kvalitet slike, pa se tako i one minimalne promene mogu otkriti u najranijoj fazi bolesti. Aparati novije generacije, digitalni mamografi, za svaku pacijentkinju automatski podešavaju dozu zračenja na minimum. Dobijeni snimci na ovakvim aparatima su visoke rezolucije što omogućava otkrivanje minimalnih promena u dojci.

Moramo kao žene raditi na svojoj svesti i savesti, jer ćemo jedino tako biti funkcionalne i u porodici i u društvu. Pozivom izabranog  ginekologa moguće je uraditi pegled mamografijom na rano otkrivanje malignih bolesti i ne smemo biti lenje i neodgovorne, već takvu mogućnost i iskoristiti. Naše sugrađanke mogu da nam se jave i ako im zatreba usluga prevoza za pregled mamografom u bolnici.”- rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Opštu bolnica očekuje i drugu opremu i aparate, a to su: laparoskopski  stub za hirurški blok, UZ za kardilogiju, aparat za anesteziju, nova monitorska jedinica za koronarnu jedinicu i novi autoklav, za ginekologiju  i akušerstvo.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here