Radnik nastradao u požaru u šidskoj fabrici „Evrojug“

0
2386

Perica Jurošević, radnik fabrike boja i lakova „Evrojug“ u Šidu tragično je nastradao u požaru koji je izbio u toj fabrici.

“ Sa žaljenjem obaveštavamo građane da je u požaru koji je danas u prepodnevnim časovima izbio u fabrici „Evrojug“ u Šidu tragično nastradao naš sugrađanin, Perica Jurošević, radnik ove fabrike Opština Šid, u ime svih građana, izražava iskreno saučešće njegovoj porodici i prijateljima. U ovom teškom trenutku, delimo njihov bol i tugu“, objavljeno je na sajtu opštine Šid.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su radnici bili na vreme evakuisani iz fabrike u Šidu u kojoj je zbio požar, a da su na slučaju bile angažovane sve jedinice u okruženju. Dačić je rekao novinarima u Sremskoj Kamenici da su angažovane sve jedinice koje postoje u okruženju jer je u pitanju specifična situacija i da rade sprečavanju štetnih posledica ovog požara.

Građani u okruženju bili su upozoreni da ne izlaze iz kuće. Jedna od očevidaca rekla je da je čula jaku detonaciju i da je iz svog dvorišta videla gust crni dim.

Izašla sam da vidim šta se dešava napolju, na ulici„, rekla je meštanka Šida.

Prema navodima šidskih vlasti, do požara je došlo nakon eksplozije u magacinu „Evrojuga“. Na gašenju požara angažovane su vatrogasne ekipe iz Šida, Sremske Mitrovice i Rume, a pružena je i pomoć pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Opštinske vlasti zamolile su građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova bar dok požar ne bude ugašen. Ukoliko postoji potreba za kretanjem, lokalne vlasti su apelovale na građane da se adekvatno zaštitite mokrim povezom preko usta i nosa.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here