Radovi na rekonstrukciji Pavlovačke ulice u Rumi

0
398

Rumski putari i dalje rade na sveobuhvatnoj rekonstrukciji Pavlovačke ulice u ovom mestu, a dosad su završeni radovi na novoj vodovodnoj mreži, PTT instalacijama, dok su radovi na atmosferskoj kanalizaciji u toku.

Istovremeno radi se na izgradnji trotoara, a novina je da će biciklistička staza biti izgrađena duž cele ulice. Stari trotoar je već uklonjen i nasuta je čvrsta podloga. Reč je o zajedničkom projektu Opštine Ruma i Pokrajinske vlade i ideja je da realizacijom ove investicije Ruma dobije modernu ulicu, koja će moći da odgovori velikoj frekvenciji saobraćaja, s obzirom na to da je Pavlovačka ulica najbrža veza za put ka Vrdniku, čime će biti poboljšana bezbednost pešaka.

Uskoro će uslediti dodatni radovi, kao i izgradnja novog kolovoza koji će biti prilagođen savremenim standardima – istakla je predsednica rumske opštine Aleksandra Ćirić Bošković, dodajući.

Ulica će dobiti i novu javnu rasvetu. Radovi u Pavlovačkoj ulici svedoče o energiji i predanosti lokalne samouprave u stvaranju boljeg okruženja za sve građane. Ovi radovi ne samo da će unaprediti, već će i ulepšati ovaj deo Rume, čineći ga još privlačnijim mestom za život i rad.

Zbog složenosti projekta i dužine ulice od skoro 1.3 kilometra, radovi se sprovode u fazama, dok će prema ranijim najavama čitava rekonstrukcija trajati dve godine. U sklopu ovog projketa Ruma će dobiti i novi kružni tok, i to kod Gerontološkog centra ,,Srem” na kraju Pavlovačke ulice, čija izgradnja je je projektovana u tri faze. Prva faza podrazumeva izgradnju kružne raskrsnice, potom asfaltiranje južnog i severnog kraka Pavlovačke ulice, asfaltiranje nastavka ulice Moše Pijade i ulice Miloša Crnjanskog levo od kružnog toka i deo ulice Miloša Crnjanskog desno od kružnog toka. Druga faza će biti nastavak asfaltiranja ulice Miloša Crnjanskog levo od kružnog toka i ulica Nova 2. U trećoj fazi će biti urađena pešačka i biciklistička staza u sklopu tih ulica, kao i na potezu povezivanja Pavlovačke ulice i južnog kraka i ulice Moše Pijade.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here