RASKRINKANI! Evo KO ČISTI KLOZETE po Austriji

0
13211

U svakoj većoj kompaniji sa unutrašnje strane vrata toaleta zalepljen je papir sa rasporedom rada. Na njemu se upisuju čistačice kada je koja očistila toalet. Jedan tviteraš objavio je fotku jednog takvog papira, uslikanog u Beču. Imena sve govore, napisao je on. Na ovom papiru dominiraju Mara, Jovanka, Nataša i Elvira.

Odmah ispod tvita otpočela je razmena mišljenja, da možda su sve sa prostora bivše Jugoslavije, ali “koliko god tamo crnčile, bar znaju zašto to rade, kad dođe isplata”.

“Čiste klozete i bolje žive u Beču nego doktori, profesori u Srbiji”, “Zašto je sramota čistiti WC?”, “Neki se sprdaju, nije smešno, ovo je pretužno”… samo su neki od komentara.

Koliko god izgledalo ponižavajuće, kad stigne plata sramoti nema mesta! Naime, prosečno sat rada u Austriji košta desetak eura.

Sudeći po komentarima i statistici zaposleni u bečkim firmama za čišćenje toaleta po danu dobiju između 30 i 34 eura, dok je rad na crno plaćen između 10 i 15 eura, pa bi se reklo da posao čišćenja toaleta i nije tako loš.

Poznato je da u Beču živi veliki broj ljudi sa prostora bivše Jugoslavije, a po poslednjim statističkim podacima taj broj iznosi preko 500.000 hiljada.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(espreso.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here