Šta sve možete uraditi sa havarisanim vozilom?

0
754

Svako ko je došao u situaciju da mu je vozilo oštećeno do te mere da više nije u voznom stanju, zna koliko je to veliki finansijski izdatak. Međutim, koliko god da je ovaj položaj nepoželjan, uvek se možete potruditi da iz njega izvučete maksimalnu korist.

U zavisnosti od stepena oštećenja vozila, možete ga iskoristiti u različite svrhe. Na primer, možete ga prodati u delove ili u staro gvožđe i tako zaraditi novac koji će biti odličan početni kapital za kupovinu novog automobila.

Ukoliko posedujete havarisano vozilo i pitate se šta da radite sa njim, u nastavku teksta za vas smo pripremili par ideja koje će vam pomoći da donesete najbolju odluku.

Otkup havarisanih automobila – najunosnija opcija za neupotrebljiva vozila

Havarisana vozila su ona vozila koja su pretrpela velika oštećenja, najčešće u saobraćajnim nesrećama, te uglavnom više nisu u voznom stanju. Na prvi pogled, ona su nepovratno izgubljen novac, ali ukoliko se odlučite da ih date u otkup, ovaj potez može biti vrlo unosan.

Kada pomislimo na prodaju ili otkup automobila, uglavnom ih povezujemo sa polovnim automobilima koji se i dalje mogu koristiti. Međutim, čak i havarisana vozila mogu doneti zaradu, i to vrlo dobru. Ukoliko odaberete kvalitetnu agenciju za otkup automobila, ona će vam dati odličnu ponudu za vaše vozilo.

Otkup havarisanog automobila vrlo je jednostavan – sve što treba da uradite jeste da kontaktirate željenu agenciju i date im par osnovnih informacija o svom vozilu. Nakon toga, zaposleni izlaze na teren i daju vam besplatnu procenu vrednosti.

Ukoliko ste zadovoljni sa ponudom i sklopite saradnju, dobijate novac u kešu, a agencija odvozi automobil o svom trošku! Novac koji ćete dobiti za vaše havarisano vozilo biće odličan početni kapital koji možete uložiti u kupovinu novog automobila.

Šta možete uraditi sa delovima koji su još uvek u funkciji?

Čak i ako je spoljašnjost vašeg automobila uništena, može se desiti da su određeni delovi i dalje u funkciji. Tada se postavlja pitanje šta uraditi, kako biste sačuvali korist od neoštećenih delova.

U zavisnosti od stepena oštećenja celokupnog automobila, uvek se možete odlučiti za popravku. Međutim, u velikom broju slučajeva popravka će koštati mnogo, te se ona prosto ne isplati. Kada sve izdatke stave na papir, većina vlasnika havarisanih automobila shvati da se više isplati da kupe novi auto nego da popravljaju stari.

U tom slučaju, postoje dve alternative: možete prodati ispravne delove ili ih sačuvati, kupiti novi automobil istog modela i koristiti ih kao rezervne. U oba slučaja, uspećete da sačuvate određenu količinu novca.

Prodaja ispravnih delova odlična je ukoliko vam je novac potreban odmah, dok ćete njihovim čuvanjem za rezervne delove sebi obezbediti sigurnost i uštedu u budućnosti.

Otkup havarisanih automobila na kilo – pametan izbor za potpuno uništena vozila

Za automobile koji su potpuno uništeni i kod kojih se ništa značajno ne može spasiti, najbolja opcija je otkup na kilo. Cena je tada fiksna i određuje se na osnovu težine automobila. Nakon što se vozilo izmeri a cena formira, ono se odvozi u reciklažni centar gde se reciklira kao staro gvožđe.

Otkup na kilo doneće vam najmanje novca za vaš automobil ali je svakako dobra opcija onda kada vam ništa drugo ne preostaje. Na ovaj način rešićete se otpada koji vam ni čemu ne služi, pozitivno uticati na životnu okolinu i zaraditi određenu količinu novca.

Kako se odlučiti za najbolju opciju?

Mnogo je razloga zbog kojih se ljudi odlučuju na otkup automobila.

Kada je on i dalje u voznom stanju, najčešće su to prečeste popravke koje za sobom povlače velike finansijske izdatke. Međutim, kada automobil više nije u voznom stanju, kao što je to slučaj kod havarisanih vozila, razlog je prosto taj što vlasnici ne mogu više koristiti automobil ni na koji način.

Pre nego što preduzmete bilo koji korak, prvo se konsultujte sa stručnjacima, kako biste saznali koja opcija je najbolja za vas. Ukoliko mislite da možete popraviti vozilo ili iskoristiti njegove delove, potražite potvrdu od automehaničara. Ukoliko se odlučite za otkup, konsultujte se sa odabranom agencijom, koja će utvrditi koji vid otkupa je najpogodniji za vas i vaše vozilo.

Kako se formira cena otkupa?

Cena za otkup havarisanog automobila formira se isključivo na osnovu toga u kojoj meri se vozilo može iskoristiti. Možda niste znali, ali puno je toga što može da se ponovo upotrebi ili reciklira od automobila koji završe na auto otpadu – od akumulatora i kablova, pa sve do motornog ulja.

Agencije za otkup vrlo su korektne prema svojim klijentima, te se uvek trude da odrede što realniju cenu i daju ponudu koja će biti najbolja kako za njih, tako i za klijenta.

U svakom slučaju, ukoliko je vaše vozilo učestovalo u saobraćajnoj nezgodi te je neupotrebljivo, najbolje što možete učiniti jeste da ga prodate u otkup.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Jovana Grubanović)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here